Πάγωμα εισφορών ΟΑΕΕ για τους νέους…

Share
Tweet
Share
0 Shares

Πρόταση ανάσα για νέους ελεύθερους επαγγελματίες με τριετή αναστολή καταβολής εισφορών ΟΑΕΕ…  

Έναν τρόπο για να εξομαλυνθεί ο δύσκολος δρόμος που έχουν μπροστά τους οι καινούριοι ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιτηδευματίες εξετάζει η κυβέρνηση, όπως αναφέρει σχετικά το iefimerida.gr.

Συγκεκριμένα, υπάρχει πρόταση για τριετή αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, ως μία απάντηση στην υψηλή ανεργία με την οποία είναι αντιμέτωποι ιδιαίτερα οι νέοι.

Αυτή τη στιγμή, όσοι θέλουν να ανοίξουν τη δική τους δουλειά ουσιαστικά αποθαρρύνονται από τις ασφαλιστικές εισφορές που ξεπερνούν τα 200 ευρώ το μήνα, το φόρο εισοδήματος που υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13% ή 26% και από τα τεκμήρια διαβίωσης.

Η πρόταση, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», περιλαμβάνει και προσαρμογή της φορολογικής πολιτικής ώστε να δημιουργηθεί ελκυστικό περιβάλλον για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Με αυτή, όπως αναφέρουν οι εισηγητές της πρότασης, θα δοθεί η απαραίτητη ώθηση στους νέους επαγγελματίες τα τρία πρώτα χρόνια, προκειμένου να δημιουργήσουν το «όνομά τους» στην αγορά, χωρίς να συσσωρεύονται οικονομικές εκκρεμότητες.

Με από τη συμπλήρωση της τριετίας που θα έχουν αναστολή καταβολής εισφορών, θα τους δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουν σε αναδρομική αναγνώριση του ασφαλιστικού χρόνου έτσι ώστε και η τριετία να συνυπολογίζεται στα «συντάξιμα» έτη και ο ΟΑΕΕ να εισπράξει τα «διαφυγόντα έσοδα».

Προφανώς βέβαια θα πρέπει να βρεθεί μια λύση και για τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες… και το κυριότερο να αποκτήσουν οι εισφορές του ΟΑΕΕ μια “λογική” τόσο για την ανταποδοτικότητα που προσφέρουν, όσο αναφορικά και με την κοστολόγηση τους.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πως θα επηρεάσει το Brexit τους Έλληνες
Πως θα επηρεάσει το Brexit τους Έλληνες;
Σημαντική αναβάθμιση για την κρητική επιχειρηματικότητα
Σημαντική αναβάθμιση για την κρητική επιχειρηματικότητα
Έρχονται ελαφρύνσεις για επιχειρηματίες
Έρχονται ελαφρύνσεις για επιχειρηματίες
Πόσα βγάζει το αφεντικό σας
Πόσα βγάζει το αφεντικό σας;
Αρέσει σε %d bloggers: