Τι αλλαγές θα υπάρξουν στον ΕΝΦΙΑ του 2016;;;

0 Shares

Η βασικότερη αλλαγή στον νέο φόρο ακινήτων από το 2016 θα είναι οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες…

“Η βασική μας θέση στα θέματα φορολογίας είναι η φορολογική δικαιοσύνη και η μεταφορά του κέντρου βάρους από χαμηλά εισοδήματα και περιουσίες σε πιο υψηλά εισοδήματα και περιουσίες” είπε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ είπε ότι για το 2015 δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Για το 2016 έχουμε δέσμευση όχι για τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, αλλά για φόρο στα ακίνητα με στόχο την είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ, είπε ο υπουργός, επίσης “έχουμε στόχο μέσα στο 2016 να έρθει ισορροπία ανάμεσα στις εμπορικές και αντικειμενικές αξίες των ακινήτων” πρόσθεσε.

Για τον καινούριο φόρο του 2016, τόνισε ότι θα είναι αποτέλεσμα κοινωνικού διαλόγου. “Μας έχουν κατατεθεί πολλές προτάσεις” είπε ο υπουργός και χαρακτήρισε σωστή άποψη για την ένταξη νέων περιοχών στα σχέδια πόλης.

“Η λογική του καινούριου φόρου θα είναι να μεταφέρει το βάρος από χαμηλά και μεσαία εισοδήματα σε υψηλά και πολύ υψηλά. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτός που έχει 10 ακίνητα έχει συντελεστή φόρου σε κάθε ακίνητο ίδιο με αυτόν που έχει ένα σπίτι αξίας 50.000 ευρώ για να καλύπτει τη βασική του ανάγκη. Θα δούμε στην ένταξη στο φόρο και άλλων περιουσιακών στοιχείων, όπως οι φόροι των ακινήτων στο εξωτερικό. Δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτό το ακίνητο δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο στο ελληνικό δημόσιο” είπε ο υπουργός.

“Ο νέος ΕΝΦΙΑ πρέπει να έχει αφορολόγητο, τα πολύ χαμηλά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να έχουν αφορολόγητο”, τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι θα ληφθούν υπόψη και τα κοινωνικά κριτήρια. “Το να αθροίζουμε φόρους, δεν έχει νόημα εάν δεν δούμε το νόημα της εισπραξιμότητας” ανέφερε χαρακτηριστικά.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πότε θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών
Πότε θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών;
Τι ψάξαμε στο Google πριν την κάλπη
Τι ψάξαμε στο Google πριν την κάλπη;
Ο διαδραστικός χάρτης της κάλπης
Ο διαδραστικός χάρτης της κάλπης
Είσαι αναποφάσιστος
Είσαι αναποφάσιστος;
www.steroid-pharm.com/oxymetholone.html

steroid-pharm.com/peg-mgf.html

http://steroid-pharm.com
Αρέσει σε %d bloggers: