Απογοητευτικός ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης

0 Shares

11 χώρες του κόσμου που δεν εμπλέκονται σε κάποια σύγκρουση…

Μελέτη που εκπόνησε το Ινστιτούτο για την Οικονομία και την Ειρήνη (ΙΕΡ) δείχνει ότι μόλις 11 χώρες δεν βρίσκονται σε πραγματικό καθεστώς κάποιας σύγκρουσης.

Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης είναι αρκετά απογοητευτικός, καθώς τα στοιχεία αναφέρουν πως από το 2007, ο κόσμος στο σύνολό του, μειώνει ολοένα και περισσότερο την ειρήνη που τον περιβάλλει.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι μόνες χώρες που δεν έχουν εμπλακεί σε οποιαδήποτε μορφή σύγκρουσης από τις 162 χώρες που καλύπτονται από το Ινστιτούτο, είναι:

η Ελβετία, η Ιαπωνία, το Κατάρ, ο Μαυρίκιος, η Ουρουγουάη, η Χιλή, η Μποτσουάνα, η Κόστα Ρίκα, το Βιετνάμ, ο Παναμάς και η Βραζιλία.

Το IEP ωστόσο αναφέρει πως οι συγκεκριμένες χώρες δεν είναι εντελώς απαλλαγμένες από άλλα προβλήματα και θα μπορούσαν στο μέλλον να οδηγηθούν σε συγκρούσεις.

Αρκεί να υπολογιστεί για παράδειγμα το ιδιαίτερο υψηλό ποσοστό πρόσβασης των πολιτών σε όπλα στην Βραζιλία και την Κόστα Ρίκα

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr η συγκεκριμένη μελέτη του Ινστιτούτου βασίζεται σε 22 δείκτες, μεταξύ των οποίων τα ποσά που ξοδεύονται για στρατιωτικές δαπάνες από την κάθε χώρα, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και το επίπεδο της δημοκρατίας σε κάθε χώρα…

Οι λιγότερο ειρηνικές χώρες πάντως σύμφωνα με την ίδια μελέτη είναι: η Σομαλία, το Ιράκ, το Νότιο Σουδάν, το Αφγανιστάν και η Συρία.

Related Posts

Αλλάζουν τα πάντα στα πνευματικά ψηφιακά δικαιώματα
Αλλάζουν τα πάντα στα πνευματικά ψηφιακά δικαιώματα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Σπάει όλα τα ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός
Σπάει όλα τα ρεκόρ ο ελληνικός τουρισμός
Τα πιο απόκοσμα μέρη στον κόσμο
Τα πιο απόκοσμα μέρη στον κόσμο
Αρέσει σε %d bloggers: