Το manual του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου

0 Shares

Στο TAXISnet έχει ανέβει manual για το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, είναι και εικονογραφημένο!!!

Πλήρη οδηγό – και μάλιστα εικονογραφημένο- προκειμένου να διευκολύνει τη ζωή των ιδιοκτητών ακινήτων αλλά και των λογιστών τους οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με τη διόρθωση των εντύπων Ε9 από το 2010 μέχρι και το 2014 ανέβασε στο TAXISnet η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ο πολυσέλιδος οδηγός περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο για τους καινούργιους κωδικούς που προστέθηκαν στο ηλεκτρονικό έντυπο Ε9 μετά το 2013 κάτι που είχε ως συνέπεια οι ιδιοκτήτες να κληθούν να τους συμπληρώσουν για πρώτη φορά λόγω ΕΝΦΙΑ.

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ελλείψεις στη συμπλήρωση του Ε9.

Ο οδηγός αναφέρει με λεπτομέρεια τι πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης σε περίπτωση που από τη στιγμή που θα ανοίξει την εφαρμογή, θα βγει μπροστά του το ακόλουθο μήνυμα: λόγω ανεπάρκειας των δηλωθέντων στο ε9 στοιχείων ο ΕΝΦΙΑ έχει υπολογιστεί με βάση απόφαση της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων.

Ο αναλυτικός οδηγός για τη χρήση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου είναι διαθέσιμος στην συνέχεια…

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Σε πύρινο κλοιό η χώρα
Σε πύρινο κλοιό η χώρα
6 ελληνικά νησιά στους μυστικούς παραδείσους
6 ελληνικά νησιά στους μυστικούς παραδείσους
Οι δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες
Οι δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες
Η μάστιγα των videogames - social media
Η μάστιγα των videogames – social media
Αρέσει σε %d bloggers: