Κανονικά η 24ωρη απεργία την πρώτη Μαϊου

0 Shares

Κανονικά η 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά και όχι την Τρίτη του Πάσχα…

Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 1η Μαΐου και συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, αποφάσισε την Τετάρτη στην πρώτη της συνεδρίαση και τη συγκρότησή της σε σώμα, η Ολομέλεια της διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας.

Ακόμη εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας να λάβει όλες τις αναγκαίες αποφάσεις για την έναρξη διαπραγμάτευσης με τους εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η νέα Διοίκηση αποτελείται από 5 μέλη της ΠΑΣΚΕ, 4 της ΔΑΚΕ, 3 του ΠΑΜΕ, 2 της Αυτόνομης Παρέμβασης και 1 της νέας κίνησης “ΕΜΕΙΣ“, κίνηση η οποία προήλθε από διάσπαση της ΠΑΣΚΕ.

Τη θέση του προέδρου καταλαμβάνει ο επί πέντε διαδοχικά έτη πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος από την ΠΑΣΚΕ. Γενικός γραμματέας επανεξελέγη ο Νίκος Κιουτσούκης (ΔΑΚΕ). Αναπληρωτής πρόεδρος ανέλαβε ο Φώτης Κολεβέντης (ΔΑΚΕ), αναπληρωτής γενικός γραμματέας ο Θανάσης Δανούσης (ΠΑΣΚΕ), γραμματέας Οικονομικού ο Φίλιππος Θωμάς (ΠΑΣΚΕ), αναπληρωτής γραμματέας Οικονομικού ο Ευθύμιος Θεοχάρτης (ΔΑΚΕ), γραμματέας Οργανωτικού ο Βαγγέλης Μουτάφης (ΠΑΣΚΕ) και αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού ο Βαγγέλης Πάλλης (ΔΑΚΕ).

Στην Εκτελεστική Επιτροπή συμμετέχουν ο Στάθης Ανέστης (ΠΑΣΚΕ), Γιώργος Πέρρος (ΠΑΜΕ), Σωτήρης Ζαριανόπουλος (ΠΑΜΕ), Αλεξάνδρα Μπαλού (ΠΑΜΕ), Ζώης Πεπές (Αυτόνομη Παρέμβαση), Θάνος Βασιλόπουλος (Αυτόνομη Παρέμβαση) και Νίκος Φωτόπουλος (ΕΜΕΙΣ).

“Η Πρωτομαγιά δεν είναι μια κινητή θρησκευτική γιορτή. Είναι ημέρα αγώνα, πάλης και μνήμης του εργατικού κινήματος”, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ι. Παναγόπουλος, εξαγγέλοντας την απόφαση της ΓΣΕΕ για την πραγματοποίηση γενικής απεργίας τη Μεγάλη Τετάρτη.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019 live
Αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019 live
Οι ελληνικές ευρωεκλογές από το 1981 έως το 2014
Οι ελληνικές ευρωεκλογές από το 1981 έως το 2014
Πότε θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών
Πότε θα ξέρουμε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών;
Τι ψάξαμε στο Google πριν την κάλπη
Τι ψάξαμε στο Google πριν την κάλπη;
Αρέσει σε %d bloggers: