Ο Θεοχάρης είναι IT monkey και το δείχνει!!!

Sharing is caring!

Ο Θεοχάρης είναι IT monkey και το δείχνει, κου-κου-ρού-κου και τα μέτρα της Κυβέρνησης!!!

«Άτυπη συμφωνία» με την εφορία μπορούν να συνάπτουν όσοι φορολογούμενοι δεν μπορούν αντικειμενικά να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης εξηγώντας την ανάρτησή του στο Twitter, με την οποία καλούσε συνταξιούχο που δήλωνε αδυναμία να πληρώσει τον φόρο του σε 12 δόσεις να δίνει «άτυπα» όσα μπορεί.

Φαίνεται πλέον ότι τα σοβαρότερα πράγματα, ακόμη και για το πώς θα πληρώνουμε τις οφειλές μας στην εφορία, θα τα μαθαίνουμε μέσω Twitter από εδώ και στο εξής!

Δηλαδή όποιος δεν έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα μένει στα μαύρα μεσάνυχτα!! Οι ιθύνοντες των φόρων είναι οπαδοί αυτών των Μέσων και ανακοινώνουν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς από εκεί!!! Εμείς, ως social media freaks είμαστε μαζί τους και τους καταλαβαίνουμε, αλλά άντε τώρα να εξηγήσεις στον συνταξιούχο ότι ο νόμος ανακοινώθηκε στο Twitter.

Έτσι πάντως ο Θεοχάρης ενημέρωσε τους ενδιαφερομένους μέσω Twitter, λέγοντας ότι “στις περιπτώσεις που οι φορολογούμενοι δεν έχουν ούτε τα ουσιαστικά δεδομένα για να μπορέσουν να μπουν σε ρύθμιση, δηλαδή δεν μπορούν να αντέξουν το ποσό της δόσης, αλλά ούτε τα τυπικά δεδομένα, δηλαδή για κάποιο λόγο δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση παρ’ όλο που μπορούν να πληρώσουν τη δόση, τότε θα πρέπει να κάνουμε μια άτυπη συμφωνία, να δηλώσουν τι περίπου μπορούν να πληρώσουν – φυσικά κάποιο ποσό που να έχει κάποια αξία, με την έννοια να μειώνει την οφειλή τους”.

Για να προσθέσει ότι: “Σε αυτή την περίπτωση λαμβάνουμε υπόψη τη θετική πρόθεση του φορολογουμένου να μειώσει το χρέος του. Απλώς ζητάμε να ενημερώνει και την Εφορία ώστε να είναι ενήμερη για το τι συμβαίνει και να δείχνει έτσι ότι έχει την πρόθεση να καταβάλει τις οφειλές του”.

Βέβαια, το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο φορολογούμενος που δείχνει καλή πρόθεση εξυπηρέτησης των φορολογικών του υποχρεώσεων, δεν είναι και απόλυτα σίγουρο ότι θα μπορεί να γλιτώσει την κατάσχεση, όπως αναφέρει και ο ίδιος ο Θεοχάρης σε άλλο σχόλιο του…

Πάντως το ρεζουμέ είναι ότι η κατάσταση γενικώς είναι τρέχα – γύρευε!!! Όσο για αυτούς που μας κυβερνούν; Παντελώς ανίκανοι!!!

Δείτε στην συνέχεια live όλα τα tweets του IT Monkey του ΥΠΟΙΚ!!!Enjoy…

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Ισχυρό μήνυμα κατά της λιτότητας στην Ελλάδα
Ισχυρό μήνυμα κατά της λιτότητας στην Ελλάδα
Ανεβαίνει ξανά η αγορά αυτοκινήτου
Ανεβαίνει ξανά η αγορά αυτοκινήτου
Οι προσωπικές δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες
Οι προσωπικές δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες
Τι έψαξαν οι Έλληνες στο Google το 2018
Τι έψαξαν οι Έλληνες στο Google το 2018;
shares
Αρέσει σε %d bloggers: