Τρία πανευρωπαϊκά όσκαρ τουρισμού στην Αθήνα

Τρία πανευρωπαϊκά όσκαρ τουρισμού στην Αθήνα

Τρία πανευρωπαϊκά όσκαρ τουρισμού στην Αθήνα: Τρία βραβεία κατάφερε να αποσπάσει η Αθήνα στα Όσκαρ Τουρισμού για την Ευρώπη

Τρία βραβεία κατάφερε να αποσπάσει η Αθήνα στη λαμπρή τελετή για την απονομή των «Όσκαρ του τουρισμού» των Παγκόσμιων βραβείων Τουρισμού για την Ευρώπη (World Travel Awards), που φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο το Σάββατο 30 Ιουνίου.

Τα τρία βραβεία είναι τα εξής:

  • Europe’s Leading City Break Destination 2018 (Κορυφαίος Ευρωπαϊκός προορισμός για τουρισμό πόλεων 2018). Ανάμεσα στις υποψήφιες πόλεις που προσπέρασε η Αθήνα μεγάλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως το Άμστερνταμ, το Βερολίνο, η Κοπεγχάγη, η Λισαβόνα, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη και η Βενετία.
  • Για την Ακρόπολη: Europe’s Leading Tourist Attraction 2018 (Κορυφαίο Ευρωπαϊκό Τουριστικό Αξιοθέατο 2018). Ανάμεσα στα υποψήφια τουριστικά αξιοθέατα ήταν το παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι και το Κολοσσαίο, στη Ρώμη.
  • Για το Γραφείο Συνεδρίων κι Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων (Europe’s Leading City Tourist Board 2018 (Κορυφαίο Ευρωπαϊκό Γραφείο Τουρισμού Πόλης 2018). Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος αναφέρθηκε στη συστηματική δουλειά που κάνει ο Δήμος για να προωθήσει την Αθήνα ως ιδανικό προορισμό για συνέδρια αλλά και για city break, για όλο τον χρόνο. Ο κ. Καμίνης μίλησε για το ρεκόρ των 5 εκατ. επισκεπτών του 2017 και για την «έκρηξη» στους επισκέπτες city break που συνολικά το διάστημα 2013-2018 καταγράφει αύξηση 648%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι ήταν: Madrid Destino, Paris Convention and Visitors Bureau, Rome Tourism Board Saint-Petersburg Committee for Tourism Development, Visit London, VisitBerlin.

Καμίνης: Έτος-ρεκόρ αφίξεων στην Αθήνα το 2017

Μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τόνισε “τη στρατηγική σημασία που έχει για την πόλη η προσέλκυση επισκεπτών και συνεδρίων και τη δουλειά που κάνει το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του δήμου Αθηναίων για την προβολή της Αθήνας ως ιδανικού προορισμού για συνέδρια και συναντήσεις”.

«Το 2017 ήταν έτος- ρεκόρ για τις αφίξεις στην Αθήνα με 5 εκατ. τουρίστες, διπλάσιο νούμερο από το 2012, γεγονός που έδωσε πνοή στην οικονομία της πόλης, ενώ συνέβαλε και στην προσέλκυση σημαντικών ξενοδοχειακών ομίλων στην πόλη και τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία της πρωτεύουσας αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, η συστηματική δουλειά που κάνει το Γραφείο Συνεδρίων κι Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων έχει ανεβάσει την Αθήνα στην ελίτ των ευρωπαϊκών προορισμών για τη φιλοξενία και διοργάνωση συνεδρίων. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Αθήνα ζει μια πραγματική τουριστική Άνοιξη».

Τα World Travel Awards

Τα ιδρύθηκαν το 1993, για να αναγνωρίζουν, να ανταμείβουν και γιορτάζουν την αριστεία σε όλους τους τομείς της τουριστικής βιομηχανίας. Τα βραβεία αναγνωρίζονται παγκοσμίως ως η τελική σφραγίδα της ποιότητας.

Τα 8 πιο επισκέψιμα μέρη της Ελλάδας

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Οι 9 πιο εξωπραγματικές πισίνες στον Κόσμο
Οι 9 πιο εξωπραγματικές πισίνες στον Κόσμο
Το Cloud 9 Fiji είναι ο Παράδεισος!!!
Τα 10 καλύτερα ελληνικά beach bars
Τα 10 καλύτερα ελληνικά beach bars
Η καλύτερη παραλία στον κόσμο
Η καλύτερη παραλία στον κόσμο
Αρέσει σε %d bloggers: