Οι νέοι εγκαταλείπουν τις σπουδές τους

Share
Tweet
Share
0 Shares

Οι νέοι εγκαταλείπουν τις σπουδές τους γιατί δεν τις θεωρούν ικανοποιητικές, τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ;

Νέα έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει ότι είναι αρκετοί οι νέοι που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους είτε επειδή δεν τις θεωρούν ικανοποιητικές είτε επειδή θέλουν να εργαστούν.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα επίσης 1 στους 5 φοιτητές πέρυσι αναγκάστηκαν να δουλέψουν για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις

Η έρευνα αυτή της ΕΛΣΤΑΤ έγινε παράλληλα με την έρευνα εργατικού δυναμικού το β’ τρίμηνο 2016. Ο πληθυσμός-στόχος της έρευνας ήταν τα άτομα ηλικίας 15 έως 34 ετών και το ποσοστό απόκρισης σε αυτήν ανήλθε στο 97,2%.

Οι κύριες διαπιστώσεις της έρευνας ήταν οι ακόλουθες:

  • Οι κύριοι λόγοι που οι ερευνώμενοι δεν συνέχισαν τις σπουδές τους είναι είτε το ότι θεωρούσαν το επίπεδο σπουδών τους ικανοποιητικό είτε το ότι ήθελαν να εργαστούν.
  • Το ποσοστό των ατόμων που είχαν υποστήριξη από τον ΟΑΕΔ ή κάποιο άλλο δημόσιο οργανισμό για να βρουν εργασία ήταν 2,4%.
  • Στην πλειονότητά τους οι ερευνώμενοι δήλωσαν ότι η εκπαίδευση που έχουν ολοκληρώσει τους βοηθά στα εργασιακά τους καθήκοντα.
  • Περισσότεροι από τους μισούς ανέργους δήλωσαν διατεθειμένοι να αλλάξουν τόπο κατοικίας, προκειμένου να αναλάβουν εργασία. Ωστόσο, το ποσοστό των απασχολουμένων που πραγματικά χρειάστηκε να το κάνουν ήταν 5,4%.

Με πληροφορίες από aftodioikisi.gr

Related Posts

Τι επιδόματα μοιράζει το ΥΠΟΙΚ
Τι επιδόματα μοιράζει το ΥΠΟΙΚ;
Ο ΣΕΒ φουρνίζει πίτσα για τους χαμηλόμισθους
Ο ΣΕΒ φουρνίζει πίτσα για τους χαμηλόμισθους
Η απόφαση του ΣτΕ φέρνει νέο ασφαλιστικό
Η απόφαση του ΣτΕ φέρνει νέο ασφαλιστικό
Αλλάζουν όλα στις εισφορές των επαγγελματιών
Αλλάζουν όλα στις εισφορές των επαγγελματιών
https://agroxy.com

платья детские нарядные
Αρέσει σε %d bloggers: