Νέα κόντρα των σεισμολόγων

Νέα κόντρα των σεισμολόγων

11 Shares

Νέα κόντρα των σεισμολόγων: Συνεχίζεται η κόντρα των σεισμολόγων, υπάρχει ενδεχόμενο μεγάλου και καταστροφικού σεισμού;

Την ώρα που οι σεισμολόγοι και οι ειδικοί επιστήμονες θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι ο σεισμός της Παρασκευής ήταν ο κύριος, διαφωνούν μεταξύ τους ως προς τις πιθανές επιπτώσεις των μετασεισμικών δονήσεων οι οποίες αναμένονται το προσεχές διάστημα.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Άκης Τσελέντης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ρήγμα του Κορινθιακού, ενώ ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμης Λέκκας υποστηρίζει ότι η Αθήνα είναι επαρκώς θωρακισμένη απέναντι στο ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού. Την ίδια στιγμή ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε να προχωρήσει στην άμεση κατεδάφιση των κτιρίων που κρίθηκαν επικίνδυνα.

Ο Ευθύμιος Λέκκας για τον ισχυρό σεισμό της Αττικής
Κ. Συνολάκης: «Η Αθήνα άντεξε αλλά ήταν ένας ήπιος σεισμός»

Ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, Κωνσταντίνος Συνολάκης, μιλάει για τις αδυναμίες του συστήματος που ανέδειξε ο σεισμός.

Χουλιάρας: οι Αλκυονίδες μπορεί να δώσουν καταστροφικούς σεισμούς

Για τα ενεργά ρήγματα που «απειλούν» την Αττική μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Μαζί» ο Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας. Αναφερόμενος στο ο κ. Χουλιάρας είπε ότι αυτή την στιγμή δεν υφίσταται καμία δραστηριότητα, ωστόσο στο μέλλον μπορεί να «γεννήσει» ένα μεγάλο και καταστροφικό σεισμό.

“Δεν είναι στιγμή για τα χειρότερα σενάρια. Οι Αλκυονίδες όμως «γεννούν» και σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ”, είπε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού το επόμενο διάστημα ο κ. Χουλιάρας είπε πως κάθε χρόνο περιμένουμε ένα σεισμό της τάξεως των 6 Ρίχτερ και κατέληξε ότι δεν είμαστε «προετοιμασμένοι – θωρακισμένοι» για τέτοιους σεισμούς.

Τα 25 ρήγματα που ανησυχούν τους σεισμολόγους

Δονήσεις μεταξύ Tσελέντη – Λέκκα

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Εμβληματικοί φάροι ανοίγουν για το κοινό
Εμβληματικοί φάροι ανοίγουν για το κοινό
Οι 10 πιο όμορφοι φάροι στην Ελλάδα
Οι 10 πιο όμορφοι φάροι στην Ελλάδα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: