Κλειδώθηκαν στο σπίτι τους και γλίτωσαν απ’ τη φωτιά

Κλειδώθηκαν στο σπίτι τους και γλίτωσαν απ’ τη φωτιά

2 Shares

Κλειδώθηκαν στο σπίτι τους και γλίτωσαν απ’ τη φωτιά: Επέλεξαν να κλειδωθούν μέσα στο σπίτι τους, να σφραγίσουν τα παράθυρα και τις πόρτες και σώθηκαν από την φωτιά!!!

Δεν μπορούσε να φύγει προς την θάλασσα γιατί μπροστά είναι γκρεμός και μαζί με την οικογένειά του επέλεξαν να κλειδωθούν μέσα στο σπίτι τους, να σφραγίσουν τα παράθυρα και τις πόρτες και να περιμένουν η φωτιά να περάσει. Και τα κατάφεραν.

Ο Θόδωρος Χριστόπουλος, μόνιμος κάτοικος της , «κλείνει» σε μία μόνο φράση όλα όσα είδε την ώρα της φωτιάς.

«Τα είδα όλα και δεν πρόλαβα να δω τίποτα. Είδα όλη αυτήν την καταστροφή σαν μια κινηματογραφική ταινία» λέει χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Ένα χάος. Δεν μπορώ να τα βάλω σε σειρά τα πράγματα. Έχω υποστεί κάποιες ζημιές. Έχει καεί το κάτω μέρος του σπιτιού σε μικρό ποσοστό και τρία αυτοκίνητα. Ευτυχώς δεν προεκτάθηκε η ζημιά. Δεν έχουμε ρεύμα. Πριν ακόμα φτάσει η φωτιά δεν είχαμε ρεύμα».

Ο ίδιος όπως και πολλοί ακόμα κάτοικοι της περιοχής ψάχνει για δικούς τους ανθρώπους. «Ψάχνω μια γνωστή και φίλη η οποία αγνοείται».

«Όταν είδαμε τη φωτιά κοιτάζαμε τι θα κάνουμε και είχαμε την ελπίδα ότι θα σταματήσει η φωτιά και δεν θα φθάσει εδώ, όπως είχε γίνει κι άλλες φορές στο παρελθόν και άλλα καλοκαίρια που την σταμάτησαν τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα. Αυτήν την φορά δεν μπόρεσαν… Η ταχύτητα του αέρα ήταν τρομερή. Εμείς κλειστήκαμε μέσα στο σπίτι και γλιτώσαμε. Σφραγίσαμε τα παράθυρα και γλιτώσαμε. Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Αν βγαίναμε έξω λόγω της θερμοκρασίας και της ταχύτητας του αέρα θα καιγόμασταν. Έχουμε πρόσβαση και στη θάλασσα αλλά είναι ψηλά δεν μπορούσαμε να πηδήξουμε, είναι 5 μέτρα».

Εικόνες από τα Canadair που κόβουν την ανάσα

Related Posts

Τα δάνεια των πολιτικών
Τα δάνεια των πολιτικών
Εισαγγελική έρευνα για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
Εισαγγελική έρευνα για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
Καταργείται με νόμο το ΚΕΕΛΠΝΟ
Καταργείται με νόμο το ΚΕΕΛΠΝΟ
1 στα 3 πρατήρια με φορολογικές παραβάσεις
1 στα 3 πρατήρια με φορολογικές παραβάσεις
Αρέσει σε %d bloggers: