Καμία εμπιστοσύνη από τους Έλληνες στα ΜΜΕ

Καμία εμπιστοσύνη από τους Έλληνες στα ΜΜΕ

5 Shares

Καμία εμπιστοσύνη από τους Έλληνες στα ΜΜΕ: Κάκιστη η εικόνα για τα ελληνικά ΜΜΕ σύμφωνα με διεθνή έρευνα

Μια εξαιρετικά κακή εικόνα για τα ελληνικά ΜΜΕ αποτυπώνει σχετικά με την εμπιστοσύνη που οι πολίτες έχουν προς τους φορείς της ενημέρωσής τους, που πραγματοποιήθηκε σε 38 χώρες.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα μόνο το 18% πιστεύει πως τα δελτία ειδήσεων αντιμετωπίζουν δίκαια τα πολιτικά κόμματα.

Το 25% θεωρεί πως είναι αξιόπιστα τα νέα που αφορούν την κυβέρνηση και τους αξιωματούχους. Το 22% πιστεύει πως οι ειδήσεις μεταδίδονται στην σωστή τους διάσταση, ενώ μόλις το 42% των Ελλήνων πιστεύει πως τα νέα που παρακολουθούν στα δελτία ειδήσεων είναι όντως τα πιο σημαντικά νέα της ημέρας.

Επίσης, το 72% θεωρεί ότι τα ελληνικά ΜΜΕ δεν καλύπτουν σωστά τα ζητήματα της κυβέρνησης και των αξιωματούχων της, το 57% πιστεύει ότι δεν καλύπτονται σωστά σημαντικά και μείζονα γεγονότα και μόλις το 18% πιστεύει ότι τα ΜΜΕ έχουν δίκαιη/αντικειμενική κάλυψη των πολιτικών γεγονότων.

Οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο συμφωνούν συντριπτικά ότι τα μέσα ενημέρωσης πρέπει να είναι αμερόληπτα στην κάλυψη των πολιτικών ζητημάτων. Η έρευνα διαπιστώνει ότι σε ποσοστό 75% οι πολίτες λένε ότι δεν είναι ποτέ αποδεκτό για ένα δελτίο ειδήσεων να ευνοεί ένα πολιτικό κόμμα έναντι των άλλων, όταν μεταφέρουν τα νέα. Μόνο το 20% υποστήριξε ότι είναι ενίοτε εντάξει.

 

Οι άνθρωποι στην Ευρώπη δείχνουν τη μεγαλύτερη αντίθεση στις πολιτικές προκαταλήψεις στα νέα τους, μεταξύ των οποίων το 89% στην Ισπανία και το 88% στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι αυτό είναι απαράδεκτο.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 78% δηλώνει ότι τα ΜΜΕ δεν πρέπει ποτέ να ευνοούν ένα πολιτικό κόμμα έναντι άλλου. Σε μόνο πέντε χώρες τουλάχιστον τρεις στους δέκα πιστεύουν ότι είναι αποδεχτό να ευνοηθεί μία πλευρά.

Μόνο το 52% των συμμετεχόντων στα 38 ερωτηθέντα κράτη λένε ότι τα ΜΜΕ στη χώρα τους κάνουν καλή δουλειά στο να παρουσιάζουν δίκαια και αμερόληπτα τα πολιτικά ζητήματα, ενώ το 44% είπε ότι δεν το κάνουν.

Και παρόλο που οι πλειοψηφίες των πολιτών σε 18 χώρες λένε ότι τα μέσα ενημέρωσης τους αποδίδουν καλά σε αυτόν τον τομέα, οι στάσεις είναι πιο αρνητικές στις υπόλοιπες 20 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Οι πιο επικριτικοί είναι οι Ισπανοί, οι Έλληνες και οι Νοτιοκορεάτες, όπου τουλάχιστον έξι στους δέκα λένε ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους στην μεταφορά των ειδήσεων αμερόληπτα.

Παγκόσμια δυσαρέσκεια για τη μεροληψία των ΜΜΕ

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Τι εισοδήματα δηλώσαμε στην Εφορία
Τι εισοδήματα δηλώσαμε στην Εφορία;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Instagram και WhatsApp αλλάζουν όνομα
Instagram και WhatsApp αλλάζουν όνομα
Ο καιρός επηρεάζει τις αναρτήσεις στα social media
Ο καιρός επηρεάζει τις αναρτήσεις στα social media
Αρέσει σε %d bloggers: