Και γιατί το παγωμένο νερό δεν μας ξεδιψά

Και γιατί το παγωμένο νερό δεν μας ξεδιψά;

Και γιατί το παγωμένο νερό δεν μας ξεδιψά; Δείτε γιατί το παγωμένο νερό ή το παγωτό δεν μας ξεδιψούν όταν έχει καύσωνα!!!

Το να θέλει κανείς να πιει ένα ποτήρι παγωμένο νερό ή ένα παγωτό για να δροσιστείτε, όταν βγαίνετε από το σπίτι σας στο δρόμο είναι απόλυτο φυσιολογικό.

Κι όμως, το παγωμένο νερό ή τα παγωτά μπορεί μεν να προσφέρουν (πρόσκαιρη) ανακούφιση από τον , ωστόσο δεν είναι τίποτα περισσότερο από ψευδαίσθηση. Λίγα λεπτά αργότερα θα ζεσταινόμαστε το ίδιο με πριν, αν όχι περισσότερο.

Αυτό συμβαίνει γιατί η πέψη παγωμένων τροφών ή ποτών προκαλεί την αύξηση της θερμοκρασίας του κορμού του σώματος, καθώς αυτό προσπαθεί να αντισταθμίσει την ταχεία ψύξη που προκαλείται από τις κρύες τροφές. Συγχρόνως, η αργή απορρόφηση από τον πεπτικό σωλήνα οδηγεί σε αφυδάτωση παρά ενυδάτωση του οργανισμού, συνεπώς δεν τον ξεδιψά.

Αυτό που ενδείκνυται είναι να επιλέγουμε δροσερά ποτά ή δροσερές τροφές, που όμως δεν είναι παγωμένα. Αυτά είναι ιδανικά για να ικανοποιήσουμε πληρέστερα και για περισσότερο το αίσθημα της δίψας.

Πίνεις νερό και χάνεις βάρος!!!

Related Posts

Στόχος η αύξηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Στόχος η αύξηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Απαγορεύονται τα πετρελαιοκίνητα και στο Βερολίνο
Απαγορεύονται τα πετρελαιοκίνητα και στο Βερολίνο
Καρκινογόνες ουσίες τα καυσαέρια των κινητήρων diesel
Καρκινογόνες ουσίες τα καυσαέρια των κινητήρων diesel
Ξαναχρησιμοποιείτε τα πλαστικά μπουκάλια
Ξαναχρησιμοποιείτε τα πλαστικά μπουκάλια;
Αρέσει σε %d bloggers: