Και γιατί το παγωμένο νερό δεν μας ξεδιψά

Και γιατί το παγωμένο νερό δεν μας ξεδιψά;

Και γιατί το παγωμένο νερό δεν μας ξεδιψά; Δείτε γιατί το παγωμένο νερό ή το παγωτό δεν μας ξεδιψούν όταν έχει καύσωνα!!!

Το να θέλει κανείς να πιει ένα ποτήρι παγωμένο νερό ή ένα παγωτό για να δροσιστείτε, όταν βγαίνετε από το σπίτι σας στο δρόμο είναι απόλυτο φυσιολογικό.

Κι όμως, το παγωμένο νερό ή τα παγωτά μπορεί μεν να προσφέρουν (πρόσκαιρη) ανακούφιση από τον , ωστόσο δεν είναι τίποτα περισσότερο από ψευδαίσθηση. Λίγα λεπτά αργότερα θα ζεσταινόμαστε το ίδιο με πριν, αν όχι περισσότερο.

Αυτό συμβαίνει γιατί η πέψη παγωμένων τροφών ή ποτών προκαλεί την αύξηση της θερμοκρασίας του κορμού του σώματος, καθώς αυτό προσπαθεί να αντισταθμίσει την ταχεία ψύξη που προκαλείται από τις κρύες τροφές. Συγχρόνως, η αργή απορρόφηση από τον πεπτικό σωλήνα οδηγεί σε αφυδάτωση παρά ενυδάτωση του οργανισμού, συνεπώς δεν τον ξεδιψά.

Αυτό που ενδείκνυται είναι να επιλέγουμε δροσερά ποτά ή δροσερές τροφές, που όμως δεν είναι παγωμένα. Αυτά είναι ιδανικά για να ικανοποιήσουμε πληρέστερα και για περισσότερο το αίσθημα της δίψας.

Πίνεις νερό και χάνεις βάρος!!!

Related Posts

Κίνδυνος από ανθυγιεινά παιδικά καροτσάκια
Κίνδυνος από ανθυγιεινά παιδικά καροτσάκια;
Πρώτο το Ηράκλειο στις τροχαίες παραβάσεις
Πρώτο το Ηράκλειο στις τροχαίες παραβάσεις
Πρωταθλήτρια η Κρήτη στις τροχαίες παραβάσεις
Πρωταθλήτρια η Κρήτη στις τροχαίες παραβάσεις
Παράνομη η οδήγηση σε λίγα χρόνια
Παράνομη η οδήγηση σε λίγα χρόνια;
Αρέσει σε %d bloggers: