Και γιατί το παγωμένο νερό δεν μας ξεδιψά

Και γιατί το παγωμένο νερό δεν μας ξεδιψά;

1 Shares

Και γιατί το παγωμένο νερό δεν μας ξεδιψά; Δείτε γιατί το παγωμένο νερό ή το παγωτό δεν μας ξεδιψούν όταν έχει καύσωνα!!!

Το να θέλει κανείς να πιει ένα ποτήρι παγωμένο νερό ή ένα παγωτό για να δροσιστείτε, όταν βγαίνετε από το σπίτι σας στο δρόμο είναι απόλυτο φυσιολογικό.

Κι όμως, το παγωμένο νερό ή τα παγωτά μπορεί μεν να προσφέρουν (πρόσκαιρη) ανακούφιση από τον , ωστόσο δεν είναι τίποτα περισσότερο από ψευδαίσθηση. Λίγα λεπτά αργότερα θα ζεσταινόμαστε το ίδιο με πριν, αν όχι περισσότερο.

Αυτό συμβαίνει γιατί η πέψη παγωμένων τροφών ή ποτών προκαλεί την αύξηση της θερμοκρασίας του κορμού του σώματος, καθώς αυτό προσπαθεί να αντισταθμίσει την ταχεία ψύξη που προκαλείται από τις κρύες τροφές. Συγχρόνως, η αργή απορρόφηση από τον πεπτικό σωλήνα οδηγεί σε αφυδάτωση παρά ενυδάτωση του οργανισμού, συνεπώς δεν τον ξεδιψά.

Αυτό που ενδείκνυται είναι να επιλέγουμε δροσερά ποτά ή δροσερές τροφές, που όμως δεν είναι παγωμένα. Αυτά είναι ιδανικά για να ικανοποιήσουμε πληρέστερα και για περισσότερο το αίσθημα της δίψας.

Πίνεις νερό και χάνεις βάρος!!!

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Σήμερα είναι της Blue Monday
Σήμερα είναι της Blue Monday!!!
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Η επιδημία του εθνικισμού στην Ελλάδα
Η επιδημία του εθνικισμού στην Ελλάδα
1 Shares
Pin1
Αρέσει σε %d bloggers: