Η πτήση της επιστροφής των Ελλήνων στρατιωτικών

Η πτήση της επιστροφής των Ελλήνων στρατιωτικών

Share7
Tweet
Share
7 Shares

Η πτήση της επιστροφής των Ελλήνων στρατιωτικών: Η πτήση των Ελλήνων στρατιωτικών στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Πως τους είχαν πιάσει οι Τούρκοι;

Για ημέρα χαράς και νέες προοπτικές για καλή συνεργασία και γειτονία με την Τουρκία, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος συνόδευσε μαζί με τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο τους δύο στρατιωτικούς κατά την επιστροφή τους από την Αδριανούπολη στη Θεσσαλονίκη.

Η πτήση με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, παρέλαβε από την Αδριανούπολη τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, είχε συγκίνηση, χαρά, χαμόγελα και ευχές.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που απελευθερώθηκαν ύστερα από 167 μέρες κράτησης στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, έφτασαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης στις 03:23 ξημερώματα Δεκαπενταύγουστου. Ο Άγγελος Μητρετώδης μόλις έφτασε στην Ελλάδα δήλωσε «Να πούμε ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας στήριξαν. Τους ευχαριστούμε πολύ».

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και οι γονείς τους. Μόλις οι δύο στρατιωτικοί αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος, στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.

Μετά από 167 ημέρες ελεύθεροι πίσω στην πατρίδα

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Τι ξέχασαν να μας πουν τα κανάλια
Τι ξέχασαν να μας πουν τα κανάλια;
Πήρε τη Forthnet με κούρεμα 80% των δανείων
Πήρε τη Forthnet με κούρεμα 80% των δανείων
Πως χαλαρώνουν οι ναύτες στο ΠΝ των ΗΠΑ
Πως χαλαρώνουν οι ναύτες στο ΠΝ των ΗΠΑ;
Πώς «παρκάρουν» τα πολεμικά πλοία
Πώς «παρκάρουν» τα πολεμικά πλοία;
Αρέσει σε %d bloggers: