Έρχεται και ο νέος χιονιάς Τηλέμαχος

Sharing is caring!

Έρχεται και ο νέος χιονιάς Τηλέμαχος: Καλυμμένη από χιόνι η μισή Ελλάδα αλλά έρχεται και ο νέος χιονιάς Τηλέμαχος με χιονοπτώσεις και στα πεδινά

Το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν θα έχει τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Σοφία» και τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα αλλά χιονοπτώσεις θα έχουμε αυτή την φορά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Μεγάλη επίσης θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα με την Βόρεια Ελλάδα να μπαίνει στην κατάψυξη…

Σύμφωνα πάντως με την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA), το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν θα έχει τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Σοφία» και τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα, αλλά θα εκδηλωθούν κυρίως στις περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Ο «Τηλέμαχος» έρχεται -όπως η «Σοφία»- και αυτός από τα βόρεια, καθώς ψυχρότερες αέριες μάζες κινούνται προς τη χώρα μας, φέρνοντας χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Στο μεταξύ σε υποχώρηση βρίσκεται η κακοκαιρία «Σοφία», η οποία δημιούργησε πολλά προβλήματα σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, με ισχυρές βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το , η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά ψυχρών αέριων μαζών και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα τοπικά φαινόμενα που συνεχίστηκαν και την ημέρα των Θεοφανίων.

Καλυμμένο από χιόνι το 51% της χώρας

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Γιατί το  γλεντάει με Μανόλη Καψή
Γιατί το γλεντάει με Μανόλη Καψή;
Ο Μπακογιάννης ξεπλένει την ακροδεξιά
Ο Μπακογιάννης ξεπλένει την ακροδεξιά
Ο Κυριάκος έχασε και στα views στο διαδίκτυο
Ο Κυριάκος έχασε και στα views στο διαδίκτυο
shares
Αρέσει σε %d bloggers: