10 ναυάγια στην Ελλάδα που προκαλούν δέος

10 ναυάγια στην Ελλάδα που προκαλούν δέος!!!

12 Shares

10 ναυάγια στην Ελλάδα που προκαλούν δέος!!! Δείτε τα 10 ναυάγια στην Ελλάδα που προκαλούν δέος!!!

Η «τύχη» τους έμελε να καταλήξουν στο βυθό των ελληνικών θαλασσών και να αποτελέσουν κομμάτι της γοητείας του. Κάθονται σιωπηλά κι όμως έχουν να διηγηθούν πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Οι ελληνικές θάλασσες είναι γεμάτες με πολλά από αυτά να έχουν συγκλονίσει και λόγω της απώλειας των ανθρώπινων ζωών, άλλα πάλι για το μέγεθος της καταστροφής.

Μέσα όμως στον γοητευτικό κόσμο του βυθού βρίσκονται τα κουφάρια πολλών και σπουδαίων πλοίων και αεροσκαφών, που έμελλε να καταλήξουν στη θάλασσα (κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση).

10Αεροσκάφος Piper, Μακρόνησος

Κατέπεσε στην θάλασσα στις 2 Οκτωβρίου του 1988 μετά από απώλεια καυσίμων. Σχεδόν 28 χρόνια μετά την τραγωδία το αεροπλάνο παραμένει άθικτο στον βυθό…

9Βασίλισσα Όλγα, Λέρος

Βυθίστηκε κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Γλασκόβης μεταξύ 1936-38 και εξοπλίστηκε με γερμανικά πυροβόλα. Το όνομά του το πήρε από τη βασίλισσα της Ελλάδας.

8Πανορμίτης, Κάλυμνος

Βυθίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του από τη Λέρο στην Κάλυμνο, όταν συγκρούστηκε με βράχια. Το πλήρωμά του διασώθηκε από του ψαράδες των δυο νησιών.

7Κυρά Ελένη, Βραχονησίδα Πάτροκλος

Το πλοίο βυθίστηκε στις 6 Ιανουαρίου του 1978 λόγω κακοκαιρίας. Το φορτηγό βρέθηκε στον βυθό της θάλασσας, μετά από προσπάθειες να αγκυροβολήσει στο νότιο υπήνεμο τμήμα της βραχονησίδας Πάτροκλος, στον Σαρωνικό Κόλπο και λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν προσέκρουσε με την αριστερή του πλευρά στα βράχια και βυθίστηκε. Όλοι οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν στην στεριά σώοι.

6Πατρίς, Κέα

Χάθηκε στο βυθό τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Ιουνίου 1927, μετά τον εμβολισμό του από το επιβατηγό ατμόπλοιο ΜΟΣΧΑΝΘΗ ΤΟΓΙΑ, λόγω λάθους ναυσιπλοΐας.

5Μαχητικό Beaufighter, Νάξος

Ένα από τα πιο επιτυχημένα αεροσκάφη των Βρετανών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου, το Bristol Beaufighter, που πέρασε στην ιστορία μεταξύ των Άγγλων στρατιωτών με το παρατσούκλι “Beau”. Στο βυθό υπάρχει μόνο το κουφάρι του, καθώς το πλήρωμα διασώθηκε από ψαράδες.

4Kaptan Ismail Hakki, Λακωνία

Πλοίο 30 μέτρων που μετέφερε 578 τόνους σιδηρομετάλλευμα και ένα αυτοκίνητο εποχής. Το πλοίο, για αγνώστους λόγους μέχρι σήμερα, βυθίστηκε στις 30 Ιανουαρίου 1978, σχεδόν 100 μέτρα από την ακτή, σε βάθος 12 μέτρων.

3Κασσάνδρα, Βόρεια Εύβοια

Το τελευταίο του ταξίδι ήταν στις 18 Φεβρουαρίου του 1973. Το μοιραίο βράδυ ο καπετάνιος είχε αφήσει τον έλεγχο του πλοίου στον βοηθό του για να δειπνήσει, όταν επέστρεψε μισή ώρα αργότερα το πλοίο κατευθύνονταν σε βραχονησίδα, μην μπορώντας να αντιστρέψει την πορεία. Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη και το πλοίο ναυάγησε…

2Περσέας, Κεφαλλονιά: 6 Δεκεμβρίου 1941

Το βρετανικό υποβρύχιο PERSEUS περιπολεί στην επιφάνεια, νότια της Κεφαλλονιάς. Μία έκρηξη συγκλονίζει το υποβρύχιο και πριν το πλήρωμα προλάβει να συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε ο «Περσέας» πήρε κλίση και άρχισε να «μπάζει» νερά. Μέσα σε δευτερόλεπτα βυθίζεται παρασύροντας 60 αξιωματικούς και ναύτες. Σώθηκε μόλις ένας…

1Liberty, Ψέριμος

Ένα από τα πολλά θρυλικά πλοία που έχουν ναυπηγηθεί στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου δίπλα στον κόλπο Βαθύ της Ψερίμου. Βυθίστηκε στις 26 Ιανουαρίου 1997, όταν ο πλοίαρχος έχασε τον έλεγχο.

 

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Δείτε τι κάνει η Ευρώπη για κάθε πολίτη
Δείτε τι κάνει η Ευρώπη για κάθε πολίτη
Πρακτικές πληροφορίες για Ευρωεκλογές 2019
Πρακτικές πληροφορίες για Ευρωεκλογές 2019
Πού και πώς ψηφίζω 2019
Πού και πώς ψηφίζω 2019
Αρέσει σε %d bloggers: