Έκπτωση στο ρεύμα, “και καλά” όταν έχει αιθαλομίχλη…

0 Shares

Έκπτωση στο ρεύμα σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αφορά στην έκπτωση επί του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια, που υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος, προβλέπεται ότι σε περίπτωση έκδοσης ανακοίνωσης κήρυξης εφαρμογής βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) από εστίες καύσης, παρέχεται έκπτωση στο ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας ίση με το 70% του οικιακού τιμολογίου για την αντίστοιχη περιοχή, σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 2000 kWh για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων.

Το κόστος που προκύπτει από την έκπτωση αυτή θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 40 εκ. ευρώ ετησίως.

Για να διαπιστώσει κανείς όμως πόσο πολύ μας δουλεύουν αρκεί να σκεφτεί και να αναζητήσει με ποιον τρόπο η ΔΕΗ μπορεί να γνωρίζει την κατανάλωση ρεύματος σε συνάρτηση με τον χρόνο.

Δηλαδή πως η ΔΕΗ μπορεί να ξέρει τι “κάψαμε” τις ημέρες που το φαινόμενο της αιθαλομίχλης ήταν πιο έντονο;

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι κανένας από τα μεγάλα ΜΜΕ δεν το σκέφτηκε αυτό, γεγονός που αποδεικνύει σε πιο βαθμό οι μεγάλοι δημοσιογράφοι κάνουν ρεπορτάζ ή έστω έχουν μια στοιχειώδη κοινή λογική…

Εκτός και αν η ΔΕΗ είναι τόσο προχωρημένη που θα στέλνει άτομα να μετράνε τα ρολόγια εκείνες τις ημέρες… πράγμα αδύνατο μιας και “παίζει” να μην τους στέλνει καν ούτε όταν προβλέπεται από τον προγραμματισμό του λογαριασμού…

Ναι όντως τόσο fail είναι το πολιτικό – οικονομικό – κοινωνικό σύστημα μέσα στο οποίο έχουμε γαλουχηθεί και ζούμε… σε ένα σύστημα που μόνο αν είσαι “τύπου Λιάπης” μπορείς να επιβιώσεις!!!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Posts

Ομάδα fact checking στην ΕΡΤ
Ομάδα fact checking στην ΕΡΤ
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Η Όλγα έκανε μπάχαλο την τουριστική αγορά
Η Όλγα έκανε μπάχαλο την τουριστική αγορά
Στόχος η αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού
Στόχος η αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού
Αρέσει σε %d bloggers: