Εγκύκλιος της ΓΓΔΕ για τα τεκμήρια

0 Shares

Εγκύκλιος της ΓΓΔΕ για τα τεκμήρια δίνει ανάσα σε εκατομμύρια φορολογούμενους…

Εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δίνει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια φορολογούμενους να γλιτώσουν από τα τεκμήρια διαβίωσης, καθώς μπορούν να δηλώσουν πως χρησιμοποίησαν εισοδήματα που είχαν δηλώσει στο παρελθόν με αποτέλεσμα να καλύπτεται το ύψος των τεκμηρίων και οι φορολογούμενοι να γλιτώσουν από φόρους.

Ειδικότερα εκατομμύρια φορολογούμενοι αποκτούν πλέον τη δυνατότητα να καλύψουν τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων επικαλούμενοι εισοδήματα και έσοδα που δήλωσαν ακόμη και πριν από 20, 30 ή και 40 χρόνια, δηλαδή τις δεκαετίες του ’90, του ’80 και του ’70!

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου, με εγκύκλιο που εξέδωσε πρόσφατα, διευκρίνισε ότι η κάλυψη της πρόσθετης διαφοράς φορολογητέου εισοδήματος, η οποία προκύπτει λόγω του ότι τα τεκμήρια προσδιορίζουν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο του δηλωθέντος, μπορεί να γίνει με επίκληση ανάλωσης κεφαλαίου οσωνδήποτε προηγούμενων ετών κι όχι μόνο των ετών για τα οποία δεν έχει επέλθει παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου (και για τα οποία οι φορολογικές αρχές έχουν στοιχεία στα αρχεία τους).

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι κάθε φορολογούμενος μπορεί, στη φετινή φορολογική του δήλωση, να καλύψει πρόσθετη διαφορά εισοδήματος λόγω τεκμηρίων, χρησιμοποιώντας τα ποσά των εισοδημάτων και εσόδων που έχει αναγράψει σε όλες τις φορολογικές δηλώσεις τις οποίες έχει υποβάλει μέχρι και το 2014!

Με τον τρόπο αυτό μπορεί να γλιτώσει από τον υπέρογκο φόρο εισοδήματος που είναι πολύ πιθανό να του επιβληθεί φέτος λόγω της εφαρμογής των τεκμηρίων.

Related Posts

Οι 5 αλήθειες που κρύβει η ΝΔ για ΕΝΦΙΑ
Οι 5 αλήθειες που κρύβει η ΝΔ για ΕΝΦΙΑ
Έρχεται η λυπητερή του ΕΝΦΙΑ
Έρχεται η λυπητερή του ΕΝΦΙΑ
Η ΝΔ ελαφρύνει τον ΕΝΦΙΑ στους 15.000 πλουσιότερους
Η ΝΔ ελαφρύνει τον ΕΝΦΙΑ στους 15.000 πλουσιότερους
Έρχεται η ώρα της αλήθειας για τον ΕΝΦΙΑ
Έρχεται η ώρα της αλήθειας για τον ΕΝΦΙΑ
Αρέσει σε %d bloggers: