Ο ESM ενημερώνει τους επενδυτές για τα καλά νέα

Ο ESM ενημερώνει τους επενδυτές για τα καλά νέα

Sharing is caring!

Ο ESM ενημερώνει τους επενδυτές για τα καλά νέα: Ο ESM ενημερώνει τους επενδυτές ότι η Ελλάδα πέρασε τις “εξετάσεις” και σύντομα θα σταθεί στα πόδια της

Ο ενημερώνει τους επενδυτές για τα «καλά νέα», ότι δηλαδή «η Ελλάδα πέρασε τις τελικές εξετάσεις» του τρίτου προγράμματος και «σύντομα θα μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της».

Στις αποφάσεις του Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, το ενημερωτικό σημείωμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας προς τους επενδυτές, τονίζοντας ότι η χώρα αποκαθίσταται πλήρως ως εκδότης στην αγορά κρατικών ομολόγων.

Ο ESM ενημερώνει τους επενδυτές για τα «καλά νέα», ότι δηλαδή «η Ελλάδα πέρασε τις τελικές εξετάσεις» του τρίτου προγράμματος και «σύντομα θα μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της».

«Από το 2015, η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει πολλές μεταρρυθμίσεις, επέστρεψε στην οικονομική ανάπτυξη και έχει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της. Τώρα η χώρα θα ακολουθήσει τον δρόμο της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Κύπρου, θα γίνει μια ακόμα ιστορία επιτυχίας του ESM» σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, αναφέρεται ότι «για να διατηρηθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η Ελλάδα θα τύχει περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους, με τη μορφή παράτασης των προθεσμιών λήξης των δανείων του EFSF, αναβολών επιτοκίων και μερικά ακόμα βήματα».

Συνεχίζοντας, ο ESM επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα λάβει επίσης μια τελική δόση ύψους 15 δισ. ευρώ, τα οποία θα προστεθούν στο ταμειακό απόθεμα της χώρας για να καλύψουν τις ανάγκες χρηματοδότησής της μέχρι το έτος 2020.

«Η χώρα έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές, αλλά αυτά τα επιπλέον χρήματα θα καθησυχάσουν τους επενδυτές, καθώς η Ελλάδα αποκαθίσταται πλήρως ως εκδότης στην αγορά κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης» τονίζει το σημείωμα του ESM προς τους επενδυτές και καταλήγει, υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε βιώσιμη βάση».

Ιστορική συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

3 οικονομικές ερωτήσεις για δυνατούς λύτες
3 οικονομικές ερωτήσεις για δυνατούς λύτες
Αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ στην Τουρκία
Αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ στην Τουρκία
Σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ πιο ισχυρές από ποτέ
Σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ πιο ισχυρές από ποτέ
Οι ΗΠΑ ρίχνουν χρήμα σε ελληνικές επιχειρήσεις
Οι ΗΠΑ ρίχνουν χρήμα σε ελληνικές επιχειρήσεις
shares
Αρέσει σε %d bloggers: