καθαρή έξοδος από τα μνημόνια

Moody’s: καθαρή έξοδος από τα μνημόνια

Moody’s: καθαρή έξοδος από τα μνημόνια και νέα αναβάθμιση την ελληνικής οικονομίας!!!

Moody’s: καθαρή έξοδος από τα μνημόνια: «Καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια βλέπει ο οίκος Moody’s που αναβάθμισε κατά δυο μονάδες την ελληνική οικονομία!!!

Ο αναβάθμισε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες σε Β3 από Caa2, επιβεβαιώνοντας τη θετική προοπτική (outlook).

Ο οίκος αναφέρει πως η Ελλάδα θα ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα προσαρμογής και θα επιστρέψει στην χρηματοδότηση από τις αγορές.

Στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος Moody’s

Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής ικανότητας αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο σε Β3 από Caa2 διατηρώντας παράλληλα το θετικό outlook.

Ο διεθνής οίκος σημειώνει σε ανακοίνωσή του τους λόγους πάνω στους οποίος στηρίζει την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας:

Συγκεκριμένα αναφέρει:

  • Η Ελλάδα έχει πετύχει αξιόλογη δημοσιονομική, η οποία εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί τα επόμενα χρόνια. Αυτές οι βελτιώσεις θα στηρίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας και τις τράπεζες.
  • Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα προσαρμογής και θα επιστρέψει στην χρηματοδότηση από τις αγορές. Η «καθαρή έξοδος» θα στηριχθεί βραχυπρόθεσμα από σημαντικό “μαξιλάρι” ρευστότητας και μεσοπρόθεσμα από την ισχυρή δέσμευση των δανειστών της ευρωζώνης να παράσχουν πρόσθετη ελάφρυνση χρέους.
  • Το ρίσκο μιας στάσης πληρωμών ή αναδιάρθρωσης του χρέους που βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών έχει μειωθεί σημαντικά. Ενώ η Ελλάδα βρισκόταν σε αντίστοιχο σημείο καμπής στα μέσα του 2014, ο οίκος θεωρεί ότι το ρίσκο ανατροπής ή εκτροχιασμού της δημοσιονομικής και οικονομικής προόδου που έχει επιτευχθεί είναι σημαντικά χαμηλότερο.

Βελτιώνεται το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Προχωρά η υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών
Προχωρά η υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών
Το ελληνικό ΥΠΕΞ για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ
Το ελληνικό ΥΠΕΞ για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ
Υποψήφιος με τη ΝΔ ο Αρκάς
Στις τελευταίες θέσεις της τηλεθέασης ο ΣΚΑΪ
Στις τελευταίες θέσεις της τηλεθέασης ο ΣΚΑΪ
profvest.com/

www.profvest.com

www.tsoydesign.com.ua
Αρέσει σε %d bloggers: