Έρχονται και οι αποφάσεις για το χρέος

Έρχονται και οι αποφάσεις για το χρέος

8 Shares

Έρχονται και οι αποφάσεις για το χρέος: Σύμφωνα με το Reuters η Ευρωζώνη αναζητά άμεσα λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους!!! Απόφαση μέχρι τέλος Ιουνίου…

«Oι θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Αναμένουμε τις τελικές εκτιμήσεις και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας στο τέλος Ιουνίου» δήλωσε στο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, και πρόσθεσε:

«Στη βάση αυτών των δεδομένων θα ληφθούν και οι αποφάσεις για πιθανή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» συμπλήρωσε ο κ. Σολτς.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ιθύνοντες της ευρωζώνης θα αναζητήσουν λύση της τελευταίας στιγμής για να αποσπάσουν την υποστήριξη του ΔΝΤ προς τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους που πρόκειται να προσφέρουν στην Ελλάδα, ώστε να καταστεί η τελική συμφωνία αξιόπιστη στα μάτια των αγορών και ελκυστική για τους επενδυτές, όταν λήξει το πρόγραμμα στήριξης.

Οι σχετικές συνομιλίες θα λάβουν χώρα στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών των χωρών της G7 τον Ιούνιο στον Καναδά, όπως δήλωναν αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις.

«Πρέπει να γίνει τώρα. Αν μέχρι τη Δευτέρα δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, τότε το ΔΝΤ μάλλον δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα», ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος.

Πολλές χώρες της ευρωζώνης και ιδιαίτερα η Γερμανία επιθυμούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ ώστε να διασφαλιστεί η προθυμία των ιδιωτών επενδυτών να αρχίσουν να δανείζουν εκ νέου την Αθήνα, ώστε η χώρα να μην επανέλθει πάλι ζητώντας βοήθεια από τον ESM.

Ταυτόχρονα, όμως, δεν είναι αρεστή στο Βερολίνο η άποψη του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση του χρέους της.

Η Γερμανία υποστηρίζει πως αν η Ελλάδα διατηρεί υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επί μεγάλο χρονικό διάστημα, η ελάφρυνση ενδέχεται να μην χρειαστεί καν. Το Ταμείο εκτιμά ότι αυτό είναι μη ρεαλιστικό.

Oι θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Το Facebook θα γίνει Fakebook λόγω εκλογών
Το Facebook θα γίνει Fakebook λόγω εκλογών
Σήμερα η Διεθνής Ημέρα Μουσείων
Σήμερα η Διεθνής Ημέρα Μουσείων
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: