Πιάσαμε σούπερ πρωτογενές πλεόνασμα 4%

3 ομόλογα από Ελλάδα για μαξιλάρι ρευστότητας

Share
Tweet
Share
0 Shares

Τρεις εκδόσεις ομολόγων από την Ελλάδα ως το τέλος του προγράμματος σύμφωνα με το Reuters

Η Ελλάδα θέλει να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» ρευστότητας ύψους έως 19 δισεκ. ευρώ για να καλύψει τις αποπληρωμές χρέους μετά την έξοδό της από το τρέχον πρόγραμμα και σχεδιάζει τρεις νέες εκδόσεις ομολόγων έως τον Αύγουστο, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Reuters.

Αυτό το «μαξιλάρι» θα βοηθήσει να δοθεί στις αγορές η διαβεβαίωση ότι η Αθήνα θα είναι σε θέση να καλύψει τις ωριμάνσεις των ομολόγων της για ενάμιση χρόνο μετά τη λήξη του σημερινού προγράμματος χωρίς έξωθεν βοήθεια, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών με γνώση του θέματος.

«Αυτό θα λειτουργήσει ως “μαξιλάρι” ρευστότητας, θα δείξει ότι οι ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους είναι ήδη καλυμμένες για μια σημαντική περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.

«Σχεδιάζουμε να εκδώσουμε ένα νέο ομόλογο τις εβδομάδες μετά την έγκριση της τρίτης αξιολόγησης από το Eurogroup. Δεν υπάρχει οριστική απόφαση για τη διάρκεια αλλά πιθανόν θα είναι επταετές ομόλογο», δήλωσε άλλος αξιωματούχος, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

«Εάν οι συνθήκες στις αγορές είναι ευνοϊκές, πιθανόν να ακολουθήσουν δύο ακόμα εκδόσεις έως τον Αύγουστο», δήλωσε ο δεύτερος αξιωματούχος.

info: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Τροφές που προστατεύουν από άνοια και Αλτσχάιμερ
Τροφές που προστατεύουν από άνοια και Αλτσχάιμερ
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τι να κάνετε σε επίθεση σκύλου
Τι να κάνετε σε επίθεση σκύλου;
Σοκ από την τραγωδία με το ροτβάιλερ
Σοκ από την τραγωδία με το ροτβάιλερ
www.karter-kiev.net/zaschity-kartera/

progressive.ua
Αρέσει σε %d bloggers: