Χωρίς πυρασφάλεια ο χώρος του Πανεπιστημίου που κάηκε

Χωρίς πυρασφάλεια ο χώρος του Πανεπιστημίου που κάηκε;

13 Shares

Χωρίς πυρασφάλεια ο χώρος του Πανεπιστημίου που κάηκε; Το κτίριο του Πανεπιστημίου δεν διέθετε πιστοποιητικό πυρασφάλειας σύμφωνα με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης

«Ούτε εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας, ούτε πιστοποιητικό πυρασφάλειας διέθετε το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα» ανέφερε ο κ. Μαραγκάκης μετά από ερώτηση του Σωτήρη Μεταξά στην τηλεόραση Creta.

Όπως τόνισε ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, όπως πρέπει να συμβαίνει σε όλους τους χώρους συνάθροισης και διαμονής κόσμου, είναι υποχρεωτικό να υπάρχει μελέτη πυροπροστασίας και πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Η αποκάλυψη Μαραγκάκη εγείρει σοβαρά ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το γεγονός πως δεν θρηνήσαμε θύματα από την πυρκαγιά της Κυριακής, δεν σημαίνει πως θα περάσουν απαρατήρητες παραλείψεις και ευθύνες που επέτρεψαν την εξάπλωση της πύρινης λαίλαπας.

Σ’ αυτό το σημείο βέβαια προσπερνάμε το γεγονός ότι μέσα στον αστικό ιστό της πόλης υπήρχαν και αποθήκες με τόνους οινοπνεύματος. Εκεί άραγε τι συστήματα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης υπήρχαν; Και μετά διαπιστώνει κανείς ότι από “θαύμα” και κυρίως από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των αποτελεσματικών ρίψεων από τα ελικόπτερα γλιτώσαμε τα χειρότερα.

Μάλιστα, ακόμα πιο εντυπωσιακό γίνεται το γεγονός από το ότι ούτε η ΥΠΕ δεν γνώριζε καν για την ύπαρξη του οινοπνεύματος στον χώρο αυτό, σύμφωνα με δήλωση της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Ελένης Μαυρομάτης  και στον Βασίλη Σπυριδάκη αποκάλυψε ότι τόσο το Βενιζέλειο Νοσοκομείο όσο και η υπηρεσία της αγνοούσαν παντελώς την ύπαρξη του αποθηκευμένου οινοπνεύματος στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας η ανάφλεξη του οποίου θα είχε δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα στην περιοχή αλλά και στους ασθενείς του νοσοκομείου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης Creta .

Ο ανάλγητος κύριος Πρύτανης

Έκτακτα μέτρα της Κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους φοιτητές

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πού και πώς ψηφίζω 2019
Πού και πώς ψηφίζω 2019
Μάθε πού ψηφίζεις στις εκλογές του 2019
Μάθε πού ψηφίζεις στις εκλογές του 2019
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: