Σπάνιο βίντεο με τη ζωή στην Κρήτη το 1964

0 Shares

Στο παρελθόν μας ταξιδεύει η ιστοσελίδα British Pathé με ένα σπάνιο βίντεο από την πανέμορφη Κρήτη του 1964

Στο παρελθόν μας ταξιδεύει η ιστοσελίδα British Pathé με ένα σπάνιο βίντεο που περιλαμβάνει εικόνες από την πανέμορφη Κρήτη του 1964. Πρόκειται για αποσπάσματα από υλικό, το οποίο η British Pathé θέτει προς πώληση.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι το , είναι ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του 20ου αιώνα, που παρήγαγε χιλιάδες newsreels και ντοκιμαντέρ από το 1910 έως το 1970.

Στο βίντεο μπορεί κανείς να δει τουρίστες να απολαμβάνουν τον ήλιο ξαπλωμένοι στην άμμο, να κάνουν σκι στη θάλασσα, να δοκιμάζουν τις κρητικές λιχουδιές στα παραθαλάσσια εστιατόρια.

Επίσης μπορεί κανείς να παρατηρήσει τα πασίγνωστα Μάταλα, όπου ντόπιοι αλλά και τουρίστες διέμεναν τους καλοκαιρινούς μήνες σε σπηλιές.

Οι Κρητικοί φαίνονται στα πλάνα να κάνουν τις καθημερινές δουλειές τους με το όργωμα των χωραφιών, το άλεσμα και το ψήσιμο στους ξυλόφουρνους ή το άρμεγμα των ζώων.

Ο χορός είναι μέρος της κρητικής παράδοσης και δεν λείπει και από αυτό το σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, που μας ταξιδεύει 50 χρόνια πίσω. Σίγουρα πάντως η Κρήτη διατηρεί την ομορφιά και την γοητεία που ασκεί στους τουρίστες.

Δείτε το σπάνιο βίντεο στην συνέχεια…

 

Related Posts

Ο διαδραστικός χάρτης της κάλπης
Ο διαδραστικός χάρτης της κάλπης
Πόσους σταυρούς βάζουμε
Πόσους σταυρούς βάζουμε;
Τα πάντα για τις ευρωεκλογές
Τα πάντα για τις ευρωεκλογές
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: