Προς απογείωση το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Προς απογείωση το αεροδρόμιο στο Καστέλι

3 Shares

Προς απογείωση το αεροδρόμιο στο Καστέλι: Σε τροχιά υλοποίησης το έργο παραχώρησης για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, έρχονται 1500 θέσεις εργασίας

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το έργο παραχώρησης για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης προχώρησε στην ανακήρυξη του αναδόχου ως οριστικού.

Υπενθυμίζεται ότι ανάδοχος της εν λόγω παραχώρησης είναι η κοινοπραξία , αποτελούμενη από τις και την ινδική , η οποία έχει το 54% της εταιρείας παραχώρησης και το Δημόσιο το 46%. Το management του αεροδρομίου θα αναλάβει η εταιρεία παραχώρησης.

Τα επόμενα βήματα είναι η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η υπογραφή της και η ψήφισή της από τη Βουλή.

Πρόκειται για επένδυση ύψους 480 εκατ. ευρώ (κατασκευαστικό κόστος), με την χρηματοδοτική συμβολή Δημοσίου στα 180 εκατ. ευρώ.

Το έργο θα εκτελέσει η Τέρνα (θυγατρική της ΓΕΚ Τέρνα) και η εκτίμηση είναι ότι το νέο αεροδρόμιο, που θα αντικαταστήσει το σημερινό αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης του Ηρακλείου Κρήτης, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2023.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής και λειτουργίας προβλέπεται η δημιουργία κατ’ ελάχιστον 1.000 άμεσων θέσεων εργασίας και 500 έμμεσων.

Αεροδρόμιο στο Καστέλλι ή αναβάθμιση του Ν. Καζαντζάκης στο Ηράκλειο;

Aυξήθηκε η κίνηση στα αεροδρόμια της Κρήτης

Το καλύτερο αεροδρόμιο στη Ν. Ευρώπη

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Βόλτα ρακές και ΒΟΑΚ
Βόλτα ρακές και ΒΟΑΚ
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: