Απίστευτες καταγγελίες για την Πρυτανεία Πανεπιστημίου Κρήτης

Απίστευτες καταγγελίες για την Πρυτανεία Πανεπιστημίου Κρήτης

9 Shares

Απίστευτες καταγγελίες για την Πρυτανεία Πανεπιστημίου Κρήτης: Ανακοίνωση των πυρόπληκτων φοιτητών φέρνει στο φως την αδιαφορία-αναλγησία της Πρυτανείας. Εκκωφαντική σιωπή από τα τοπικά ΜΜΕ!!!

Τελικά, όσο περνάνε οι ημέρες βγαίνουν 2 πολύ βασικά συμπεράσματα σχετικά με την υπόθεση της πυρκαγιάς στους χώρους του στην περιοχή της Κνωσού.

Πρώτον, ότι από ΤΥΧΗ τελικά δεν θρηνήσαμε νεκρούς, και δεύτερον και σημαντικότερο ότι ακόμα και τους ζωντανούς, την ίδια την ζωή, δεν την εκτιμούμε ούτε την σεβόμαστε όσο θα έπρεπε και ακόμα χειρότερα την ζωή εκείνων των παιδιών, των νέων επιστημόνων, που ουσιαστικά αποτελούν το μέλλον της χώρας μας.

Είναι εντελώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ και σίγουρα δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε το γεγονός ότι 10 ημέρες μετά την πυρκαγιά οι πυρόπληκτοι φοιτητές έχουν αφεθεί στην τύχη τους με βάση όσα οι ίδιοι υποστηρίζουν σε νέα ανακοίνωση τους.

Το μόνο ενδιαφέρον του Πρύτανη, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν είναι απλά η μέριμνα της Πρυτανείας για την αποποίηση της ευθύνης της.

Αν και ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Ιωάννης Μαραγκάκης, είχε δηλώσει ότι το κτίριο του Πανεπιστημίου δεν διέθετε πιστοποιητικό πυρασφάλειας, η Πρυτανεία επανέρχεται στο συγκεκριμένο θέμα βγάζοντας μια ανακοίνωση κατηγορώντας ουσιαστικά τα στελέχη της Πυροσβεστικής ή ακόμα και τα μέσα που δημοσίευσαν το συγκεκριμένο ζήτημα για ανακρίβειες και φημολογία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαραγκάκης μετά από ερώτηση του Σωτήρη Μεταξά στην τηλεόραση Creta είχε δηλώσει σχετικά ότι: «Ούτε εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας, ούτε πιστοποιητικό πυρασφάλειας διέθετε το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα».

Στην ίδια συνέντευξη μάλιστα ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, τόνισε ότι, όπως πρέπει να συμβαίνει σε όλους τους χώρους συνάθροισης και διαμονής κόσμου, είναι υποχρεωτικό να υπάρχει μελέτη πυροπροστασίας και πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις υπήρξε μια συνοπτική ανακοίνωση της Πρυτανείας που έκανε ουσιαστικά λόγο για φήμες ή ανακρίβειες.

Και όταν κάποια τοπικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και εμεις, επανήλθαν στο θέμα για τα ελλιπή μέτρα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας σε συνδυασμό βέβαια και με την αναλγησία της πρυτανικής αρχής στην ανθρώπινη διαχείριση των ζητημάτων που προέκυψαν με τους άστεγους πλέον φοιτητές, με βάση βέβαια τα όσα δήλωσαν οι ίδιοι φοιτητές που γλίτωσαν από την πύρινη κόλαση, βγήκε και δεύτερη ανακοίνωση.

Στην δεύτερη ανακοίνωση λίγο πολύ η Πρυτανική Αρχή μας περιγράφει ότι όλα έγιναν ΤΕΛΕΙΑ! Ότι οι χώροι που κάηκαν ολοσχερώς είχαν τα ΤΕΛΕΙΑ μέτρα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας. Το είδαμε αυτό άλλωστε… φάνηκε εκ του αποτελέσματος.

Ας μην βιαζόμαστε όμως να βγάλουμε συμπεράσματα. Ας δούμε για άλλη μια φορά τι αναφέρουν ΑΥΤΟΙ που έζησαν αυτή την κόλαση και γλίτωσαν και ας βγάλουμε μετά τα συμπεράσματά μας για το πως αντιλαμβάνονται κάποιοι την “μέριμνα”…

Τετάρτη 3/10/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δέκα ημέρες μετά την πυρκαγιά και έχοντας παραθέσει τα αιτήματά μας στην πρυτανεία, δεν έχουν ικανοποιηθεί τα περισσότερα από αυτά. Αντ’ αυτού, η μόνη μέριμνα της Πρυτανείας είναι η αποποίηση της ευθύνης της. Σε απόκριση αυτών που ειπώθηκαν δηλώνουμε τα εξής:
A. Το σύστημα συναγερμού που λειτούργησε στις 23/9 δεν ήταν αποτελεσματικό. Ακούστηκε μόνο σε ένα μικρό σημείο του ορόφου κι η ισχύς του δεν ήταν επαρκής ώστε να ειδοποιήσει τους εστιακούς φοιτητές εγκαίρως για την άμεση εκκένωση του κτηρίου, αφήνοντας τον καθένα από εμάς στην τύχη του. Συγκεκριμένα, οι πρώτοι φοιτητές που ξύπνησαν από τους καπνούς, ενέργησαν ενστικτωδώς ειδοποιώντας τους υπόλοιπους και για το λόγο αυτό και μόνο, σήμερα, «θρηνούμε» μόνο υλικές απώλειες.
B. Παρ’ όλο που η πρυτανεία ισχυρίζεται ότι υπήρχε καταστρωμένο σχέδιο εκκένωσης, αυτό δεν είχε γνωστοποιηθεί ποτέ σε εμάς. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, «ούτε εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας, ούτε πιστοποιητικό πυρασφάλειας διέθετε το συγκεκριμένο κτηριακό συγκρότημα», αναδεικνύοντας την αμέλεια των πρυτανικών αρχών.
C. Η μόνη παροχή του Πανεπιστημίου Κρήτης και των υπηρεσιών φοιτητικής και διοικητικής μέριμνας για εμάς τους εστιακούς φοιτητές μετά την πυρκαγιά ήταν ο χώρος του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου, στρώματα, νερό και μήλα, παρ’ όλο που προφανέστατα η αναγκαιότητα επέβαλλε κι επιβάλλει πολλά περισσότερα. Η διαμονή μας γίνεται σε δύο ξενοδοχεία με δύσκολη πρόσβαση στο πανεπιστήμιο, το ένα εκ των οποίων είναι ακατάλληλο προς διαμονή, διότι δεν είναι ασφαλές, έχει ελλιπές προσωπικό το οποίο απουσιάζει τις βραδινές ώρες, το κτήριο είναι υπό κατάρρευση, και γενικότερα δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες του φοιτητή (π.χ. έλλειψη σύνδεσης στο διαδίκτυο).
D. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η Πρυτανεία, η Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας και ο Υπουργός Παιδείας μας υπόσχονται προφορικώς και γραπτώς λύσεις στα προβλήματά μας οι οποίες όμως δεν έχουν υλοποιηθεί έως τώρα. Χαρακτηριστικά, η πίστωση μέρους των χρημάτων του λογαριασμού που ανοίχτηκε, θα πραγματοποιούταν στις 2/10 μετά από σχετική ανακοίνωση της πρυτανείας, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα. Ακόμη, τα 2.000 ευρώ της αποζημίωσης δεν μας έχουν δοθεί. Επίσης, από την πλειοψηφία των φοιτητών είχε δοθεί το ποσό των 90 ευρώ ως εγγύηση καλής χρήσης του δωματίου της εστίας, τα οποία δεν μας έχουν επιστραφεί από τη φοιτητική μέριμνα. Τέλος, σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι το μόνο ποσό που έχουμε λάβει είναι τα 20 ευρώ που πρωτοβουλιακά μας μοιράστηκαν από εργαζόμενους του Πανεπιστημίου.
Απαιτούμε από τους φορείς του Π.Κ. την πλήρη ανάληψη ευθύνης, την κάλυψη των βασικών μας αναγκών και τη σαφή και συγκεκριμένη δρομολόγηση ανέγερσης των νέων εστιών στις Βούτες άμεσα. Το τελευταίο στοχεύει κυρίως στην εξασφάλιση εστίας και για τους μελλοντικούς φοιτητές και όχι τόσο στη δική μας αποκατάσταση, αφού με το πέρας της ανοικοδόμησης νέας εστίας πολλοί από εμάς θα έχουν αποφοιτήσει.
Ευχαριστούμε σύσσωμοι την κοινότητα του Ηρακλείου, τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου και το σύνολο των ιδιωτών για τη συνδρομή τους.
Επισημαίνουμε για όποιον ενδιαφέρεται, ότι ο λογαριασμός που έχεi ανοιχτεί από την Πρυτανεία είναι ακόμα ανοιχτός και η κατάθεση γίνεται στο εξής IBAN: GR 14 0172 7550 0057 5509 2974 005, Τράπεζα Πειραιώς (Το SWIFT-BIC της Τράπεζας Πειραιώς είναι PIRBGRAA )
Εστιακοί φοιτητές Πανεπιστημίου Ηρακλείου

Μάλιστα, ακόμα πιο εντυπωσιακό γίνεται το γεγονός από το ότι ούτε η ΥΠΕ δεν γνώριζε καν για την ύπαρξη του οινοπνεύματος στον χώρο αυτό, σύμφωνα με δήλωση της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Ελένης Μαυρομάτης  και στον Βασίλη Σπυριδάκη αποκάλυψε ότι τόσο το Βενιζέλειο Νοσοκομείο όσο και η υπηρεσία της αγνοούσαν παντελώς την ύπαρξη του αποθηκευμένου οινοπνεύματος στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας η ανάφλεξη του οποίου θα είχε δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα στην περιοχή αλλά και στους ασθενείς του νοσοκομείου.

Βέβαια, να μην ξεχνάμε ότι ο κ. Ζώρας ανήκει και στο… θερμοκήπιο των Άριστων του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατά τα άλλα κατηγορεί την σημερινή Κυβέρνηση για το ότι διώχνει τους νέους μας με το brain drain, λες και ξυπνήσαμε όλοι ξαφνικά το 2015 και δεν είχαμε καταλάβει ότι το φαινόμενο αυτό είχε ήδη ξεκινήσει από το 2011 με τα μνημόνια που υπόγραφαν οι άριστοι.

Και εξάλλου η θέση του Πρύτανη είναι ένας θεσμός και πρέπει να υπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο ορίζεται όχι μόνο από την κοινή λογική, είδος εξαφάνισης στους φανατικούς υποστηριχτές της αριστείας, αλλά και από την κοινή ανθρωπιά και παιδεία.

Θα έπρεπε ο κ. Πρύτανης να σταθεί δίπλα στα παιδιά αυτά από την πρώτη στιγμή και σε καμία περίπτωση να μην βρεθεί με την στάση του απέναντι τους μόνο και μόνο για να φέρει σε πέρας ένα ακόμα κακής ποιότητας μικροπολιτικό παιχνιδάκι από τα γνωστά που το τελευταίο διάστημα παίζει ο φίλος του Κυριάκος…

Πραγματικά, κρίμα… οι νέοι μας αξίζουν σίγουρα μια καλύτερη και πιο ώριμη αντιμετώπιση, πόσο μάλλον την στιγμή που η χώρα αιμορραγεί από νέα ταλέντα και πάσχει να ανατρέψει την φυγή νέων επιστημόνων… και η Ντροπή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν στον ρόλο του άμεσου ή έμμεσου διώχτη τους βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι πρέπει να τους διδάξουν με την στάση τους και την παιδεία τους!!!

Βέβαια, όλα αυτά θα πρέπει και η κεντρική Πολιτεία και το ίδιο το Υπουργείο να μην τα βλέπει σαν ένας απλός παρατηρητήςΈφτασε στο τέλος του ο καιρός των παρατηρήσεων και απλών διαπιστώσεων.

Πρέπει πλέον να προχωρήσουν με γρήγορα βήματα οι ενέργειες και όλοι γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει και πως… ώστε ο χώρος της Παιδείας και οι άνθρωποι του (εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές) να αποκτήσουν την αξία που τους αρμόζει και να αποτελέσουν το πραγματικό θερμοκήπιο ενός success story και όχι απλά μια δεξαμενή brain drain και χαμένων οραμάτων…

Τελικά υπήρχε ή δεν υπήρχε σωστή πυρασφάλεια;

Ο ανάλγητος κύριος Πρύτανης

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Στους top 5 προορισμούς η Κρήτη
Στους top 5 προορισμούς η Κρήτη
Ο ελληνικός τουρισμός θωρακίζεται καθημερινά
Ο ελληνικός τουρισμός θωρακίζεται καθημερινά
Η Κρήτη top προορισμός 365 ημέρες
Η Κρήτη top προορισμός 365 ημέρες
https://topobzor.info

http://medicaments-24.net

http://steroid-pharm.com
Αρέσει σε %d bloggers: