7 σαρωτικές αλλαγές στη φορολογία

Share
Tweet
Share
0 Shares

Το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει “πακέτο” με… επικοινωνιακού σκοπού “φοροελαφρύνσεις”!!!

Το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει «πακέτο» προτάσεων για τη σταδιακή μείωση των φόρων που επιβάλλονται στα επιχειρηματικά κέρδη, τα εισοδήματα, τα περιουσιακά στοιχεία και τις συναλλαγές των πολιτών.

Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης είναι ο υπ’ αριθμόν 1 στόχος της κυβέρνησης στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που θα καταβληθεί για τον περιορισμό του φορολογικού βάρους.

Τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης έχουν προαναγγείλει φορολογικές ελαφρύνσεις με βάσιμες προϋποθέσεις την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και τη βελτίωση της λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης.

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας έχει πει ξεκάθαρα ότι η εισφορά είχε επιβληθεί ως «έκτακτο» μέτρο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει «πακέτο» προτάσεων με τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, που θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται επεξεργασία των προτάσεων για τη σταδιακή μείωση των φόρων που επιβάλλονται στα επιχειρηματικά κέρδη, τα εισοδήματα, τα περιουσιακά στοιχεία και τις συναλλαγές των πολιτών.

7-nees-forologikes-allages-foroelafrinseis

Μεταξύ μας… η λέξη “φοροελαφρύνσεις” είναι άγνωστη για το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και χρησιμοποιείται καθαρά και μόνο για επικοινωνιακούς σκοπούς.

Μόλις “κάτσει” η σκόνη των εκλογών και τα μπάνια του λαού θα “σκάσουν” και τα νέα μέτρα που φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως φοροελαφρύνσεις. Μπορεί βέβαια να τα βαπτίσουν και έτσι, αλλά η ουσία είναι ότι τον λογαριασμό θα τον πληρώσουμε και πάλι εμείς…

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τι ξέχασαν να μας πουν τα κανάλια
Τι ξέχασαν να μας πουν τα κανάλια;
Πήρε τη Forthnet με κούρεμα 80% των δανείων
Πήρε τη Forthnet με κούρεμα 80% των δανείων
10 ναυάγια που προκαλούν δέος
10 ναυάγια που προκαλούν δέος!!!
Αρέσει σε %d bloggers: