θρησκεία

Ποια θρησκεία θα είναι η πιο δημοφιλής το 2050;

Νέος διαδραστικός χάρτης δείχνει ποια θρησκεία θα είναι η πιο δημοφιλής το 2050…

Το 2050 ο Χριστιανός και ο Ισλαμισμός θα έχουν πολύ κοντινούς αριθμούς πιστών ανά τον κόσμο, προσεγγίζοντας ταυτόχρονα τα 3 δισεκατομμύρια.

Ο αριθμός των άθεων υπολογίζεται πως θα μειωθεί μέχρι το 2050. Από 16% που υπολογίζεται πως είναι σήμερα, θα πέσει στο 13%.

Η “κόντρα” μεταξύ δύο θρησκειών

Σύμφωνα με για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία θα υπάρξει μια τόσο έντονη “κόντρα” μεταξύ δύο θρησκειών, για την κατάληψη της πρώτης θέσης, όπως αναφέρει σχετικά το telegraph.co.uk.

Αντιστοιχίζοντας τα ποσοστά σε πραγματικούς αριθμούς, βλέπουμε πως σύμφωνα με το Pew, το 2050 οι χριστιανοί θα είναι 2.9 δισεκατομμύρια. Αντιθέτως οι μουσουλμάνοι μόλις 150 εκατομμύρια λιγότεροι.

Οι ινδουιστές σε όλο τον κόσμο θα βρίσκονται κοντά στα 1.4 δισεκατομμύρια ενώ οι άθεοι θα είναι κατά 150 εκατομμύρια λιγότεροι.

Περισσότεροι μουσουλμάνοι στις μικρές ηλικίες

Ένας από τους λόγους που ο αριθμός των μουσουλμάνων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, είναι ο τεράστιος αριθμός των νέων σε ηλικία πιστών. Από το σύνολο των ισλαμιστών, το 34% είναι κάτω των 15 ετών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των χριστιανών είναι μόλις 27%.

Χριστιανισμός… η θρησκεία της τρίτης ηλικίας;

Αντιθέτως, οι χριστιανοί παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά πιστών στις μεγαλύτερες ηλικίες. Στο παρακάτω διάγραμμα που δημοσιεύει το telegraph.co.uk φαίνεται η διακύμανση των πιστών κάθε θρησκείας. Τα ποσοστά σε μερικές περιπτώσεις δεν αθροίζουν στο 100% λόγω στρογγυλοποίησης των δεδομένων.

Η Θεότητα του μέλλοντος θα είναι ρομπότ

Related Posts

Τι αλλάζει από σήμερα στο Facebook
Τι αλλάζει από σήμερα στο Facebook;
Τα πιο παράξενα σπίτια του κόσμου
Τα πιο παράξενα σπίτια του κόσμου
Το εντυπωσιακό σπίτι από ξύλο
Το εντυπωσιακό σπίτι από ξύλο
Ένα σπίτι που κόβει την ανάσα
Ένα σπίτι που κόβει την ανάσα
www.man-ms.com.ua

here

Optimum Nutrition Opti-Men
Αρέσει σε %d bloggers: