Το ΕΣΥ χρειάζεται 15.000 προσλήψεις

Το ΕΣΥ χρειάζεται 15.000 προσλήψεις

11 Shares

Το ΕΣΥ χρειάζεται 15.000 προσλήψεις: Χρειάζονται 15 χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ για να λειτουργήσει εύρυθμα σε βάθος πενταετίας

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στον .

Για προσλήψεις στο Δημόσιο είπε:

“Είναι δύσκολη η επάρκεια του ανθρώπινου δυναμικού στην υγεία παρά τις προσπάθειες των τελευταίων χρόνων με μόνιμο και εποχικό προσωπικό. Για 5-6 χρόνια είχαν παγώσει οι προσλήψεις, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με σχέδιο για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι οι προσλήψεις είναι άσκοπες και ρουσφετολογικές. Συνήθως η αντιπολίτευση μιλά για υπερεπάρκεια γιατρών στο σύστημα και ελλείψεις στους υπόλοιπους τομείς. Από 1/1/19 έχουμε τον κανόνα 1 προς 1 μετά τις διαπραγματεύσεις, αφού αρχικά ήταν 1 προς 2”.

Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι “προσπαθήσαμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε όρθιες τις δομές υγείας. Το σύστημα υγείας παρέμεινε όρθιο στα χρόνια της κρίσης και προσβάσιμο για όλους. Στη νέα περίοδο, τώρα που σταθεροποιήσαμε τα πράγματα, πρέπει να ξαναδούμε την ανασχεδίαση του χάρτη της χώρας και που πρέπει να γίνουν αλλαγές και συνενώσεις. Στους νομούς με περισσότερα από ένα νοσοκομεία υπάρχει πολυδιάσπαση υπηρεσιών και υπάρχει σχέδιο για σύνδεση αυτών των δομών”.

Κατέληξε λέγοντας:

“Χρειάζονται 15 χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ για να λειτουργήσει εύρυθμα σε βάθος πενταετίας. Στόχος να αυξάνεται ο προϋπολογισμός για την υγεία με τήρηση των στόχων”.

Διεθνής αναγνώριση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Ελλάδα

Καταργούνται από το 2019 τα βιβλιάρια υγείας

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Δείτε τι κάνει η Ευρώπη για κάθε πολίτη
Δείτε τι κάνει η Ευρώπη για κάθε πολίτη
Πρακτικές πληροφορίες για Ευρωεκλογές 2019
Πρακτικές πληροφορίες για Ευρωεκλογές 2019
Πού και πώς ψηφίζω 2019
Πού και πώς ψηφίζω 2019
Αρέσει σε %d bloggers: