Παγκόσμιος τρόμος από νέο σεξουαλικό ιό

Παγκόσμιος τρόμος από νέο σεξουαλικό ιό

Παγκόσμιος τρόμος από νέο σεξουαλικό ιό: Τρεις τουρίστες επιβεβαιώθηκαν ως οι πρώτοι ασθενείς παγκοσμίως που προσβλήθηκαν από ένα νέο σεξουαλικά μεταδιδόμενο ιό

Δύο Αυστραλοί και ένας Βρετανός με σταθερή σχέση (ακόμα;) επισκέφθηκαν τη νοτιοανατολική Ασία, όπου έκαναν σεξ χωρίς προστασία, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν με… σούπερ γονόρροια!

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το νέο αυτό στέλεχος της «σούπερ – γονόρροιας» είναι ανθεκτικό στα αντιβιοτικά, καθώς ο οργανισμός των τριών αυτών ανδρών απέτυχε να ανταποκριθεί στην τυπική θεραπεία για το νόσημα.

Το επιβεβαίωσε μάλιστα ότι οι περιπτώσεις αυτές είναι οι πρώτες παγκόσμιες αναφορές γονόρροιας με υψηλή αντοχή στα ζωτικά αντιβιοτικά.

Σημειώνεται ότι μετά τα χλαμύδια, η γονόρροια είναι το δεύτερο πιο συνηθισμένο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ) στην Ευρώπη με 75.000 κρούσματα μόνο το 2016, ενώ αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να οδηγήσει σε στειρότητα, εξωμήτρια κύηση και φλεγμονώδη νόσο της πυέλου.

Οι γιατροί μάλιστα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες για τη γονόρροια, υπάρχει έντονος φόβος έξαρσης στη μετάδοση ενός στελέχους που καθιστά ανίατη τη γονόρροια, αφού «o HIV δεν ανησυχεί τόσο πολύ πια τους νέους για να χρησιμοποιούν προφυλακτικό».

Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί πως ο Βρετανός κατάφερε τελικά να θεραπευτεί, όχι όμως ακολουθώντας την τυπική θεραπεία, αλλά μία ενδοφλέβια με συγκεκριμένο αντιβιοτικό.

Όπως και να έχει, «οι περιπτώσεις αυτές είναι εξαιρετικά δύσκολες να αντιμετωπιστούν ακόμα και από έμπειρους γιατρούς», τονίζει ο Dr Gwenda Hughes.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ήρθε το αντισυλληπτικό για άνδρες

info:

Related Posts

Χάκερ υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα από Facebook
Χάκερ υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα από Facebook
Σωστή διατροφή και γυμναστική, αλλά δεν χάνω κιλά, τι φταίει
Σωστή διατροφή και γυμναστική, αλλά δεν χάνω κιλά, τι φταίει;
σοκολάτα
Γιατί πρέπει να τρώτε τακτικά σοκολάτα;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: