Κρύωμα ή Γρίπη

Κρύωμα ή Γρίπη; Ποια η διαφορά;

Κρύωμα ή Γρίπη… μάθετε την διαφορά… και δείτε μερικά χρήσιμα tips για τα παιδιά

Κρύωμα ή Γρίπη

Ανακαλύψτε πως μπορείτε να τα ξεχωρίσετε, καθώς επίσης και τους καλύτερους τρόπους για να βοηθήσετε το παιδί σας να αναρρώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Τι είναι;

Το κοινό κρύωμα και η γρίπη είναι δύο πολύ συνηθισμένες μολύνσεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (μύτη, λαιμός, αυτιά και ιγμόρεια).

Κρύωμα ή Γρίπη: Τι τα προκαλεί;

Το κρύωμα και η γρίπη προκαλούνται από ιούς.

Οι μολύνσεις είναι κολλητικές, και μεταδίδονται μέσω μικροσκοπικών σωματιδίων αλλά και μέσα από την επαφή με τα χέρια.

Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί τύποι ιών που μπορούν να προκαλέσουν ένα κρύωμα. Και αυτός είναι και ο λόγος που τα παιδιά υποφέρουν συχνά από επαναλαμβανόμενα κρυώματα.

Ο ιός της γρίπης αλλάζει συνεχώς δομή, συνεπώς κάθε χρόνο εμφανίζονται νέοι τύποι.

Η γρίπη προκαλείται από τον ιό της γρίπης ο οποίος χωρίζεται σε τρεις βασικές κατηγορίες. Κατηγορία Α (πολύ συχνά αποτελεί την αιτία των επιδημιών γρίπης), και κατηγορίες Β και Γ.

Ο ιός της γρίπης αλλάζει συνεχώς δομή, συνεπώς κάθε χρόνο εμφανίζονται νέοι τύποι.

Κανένας μας δεν έχει ανοσία σε αυτούς τους νέους τύπους και για αυτόν τον λόγο νοσούμε συχνά από γρίπη.

Ποιους επηρεάζει;

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να νοσήσει από το κοινό κρυολόγημα ή από γρίπη. Η περίοδος κατά την οποία το κρύωμα εμφανίζει μεγαλύτερη συχνότητα είναι οι κρύοι χειμερινοί μήνες.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή αλλά και επειδή εξαιτίας της θέρμανσης η βλεννογόνος, που υπό φυσιολογικές συνθήκες διατηρεί μία σχετική ύγρανση, ξηραίνεται και έτσι ουσιαστικά αποδυναμωνόμαστε από ένα πολύ ισχυρό όπλο μας ενάντια στους ιούς.

Ωστόσο, δεν είναι απίθανο να νοσήσουμε από κρύωμα και οποιαδήποτε άλλη στιγμή του χρόνου.

Υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος κρυώματος ο οποίος είναι ιδιαίτερα συχνός το καλοκαίρι. Η γρίπη αντίθετα είναι ιδιαίτερα σπάνια στους μήνες πέρα από Νοέμβριο έως Φεβρουάριο.

Ορισμένα παιδιά διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο από τις επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει η γρίπη. Είναι παιδιά που πάσχουν για παράδειγμα από ανοσοκαταστολή ή από κάποιο χρόνιο αναπνευστικό ή καρδιολογικό νόσημα.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Το κρύωμα προκαλεί μπούκωμα στην μύτη και καταρροή, φτέρνισμα, πονόλαιμο, βήχα και αίσθημα κόπωσης, το οποίο διαρκεί από δύο έως και τέσσερις μέρες.

Η γρίπη έχει πιο σοβαρά συμπτώματα, με υψηλό πυρετό (συνήθως πάνω από 39ºC), ρίγος, πονοκέφαλο, έντονο μυϊκό πόνο, εξάντληση, απώλεια όρεξης, βήχα και μερικές φορές μπούκωμα στη μύτη και πονόλαιμο. Μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα και υπάρχουν πιθανές επιπλοκές όπως η πνευμονία.

Κρύωμα ή Γρίπη: Πως αντιμετωπίζονται;

Τα περισσότερα κρυώματα δεν διαρκούν μεγάλο χρονικό διάστημα και ακριβώς για αυτόν τον λόγο δεν χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση. Εντάξει ίσως να χρειαστούν κάποια απλά παυσίπονα ή εφαρμογές με αποσυμφορητικά σπρέι ή κρέμες. Τα αντιβιοτικά μπορούν να φανούν ωφέλιμα, καθώς επίσης και τα συμπληρώματα ψευδαργύρου που βοηθούν στο να υποχωρήσει πιο γρήγορα το κρύωμα.

Τα παιδιά που νοσούν από τον ιό της γρίπης μπορούν να ακολουθήσουν πολλές και διαφορετικές θεραπείες.

Είναι σημαντικό να ξεκουράζονται, να λαμβάνουν φάρμακα που θα βοηθήσουν στο να κατέβει ο πυρετός και να πίνουν πολλά υγρά για να αποφύγουν την αφυδάτωση.

Στις περιπτώσεις που ο πυρετός είναι υψηλός θα βοηθούσε να μειώνατε και τη θερμοκρασία του δωματίου στο οποίο βρίσκεται το παιδί.

Στις μέρες μας υπάρχουν και συγκεκριμένα αντι-ιϊκά φάρμακα τα οποία όμως χορηγούνται σε άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για να προστατευθούν από τις επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει ο ιός της γρίπης.

Περαιτέρω βοήθεια

Αν ανησυχείτε για την υγεία του παιδιού σας καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Τα παιδιά που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για επιπλοκές από τον ιό της γρίπης να εμβολιάζονται κάθε χρόνο την περίοδο του φθινοπώρου με το εμβόλιο της γρίπης.

Κρυολόγημα: Πως να περάσει γρήγορα;

Με πληροφορίες από

Related Posts

Ένας μύθος και μια αλήθεια για το κλιματιστικό
Ένας μύθος και μια αλήθεια για το κλιματιστικό
Από τι μας προστατεύει το κλιματιστικό αυτοκινήτου
Από τι μας προστατεύει το κλιματιστικό αυτοκινήτου
Το λάθος με τον κλιματισμό στο αυτοκίνητο
Το λάθος με τον κλιματισμό στο αυτοκίνητο
Συμβουλές οικονομικής οδήγησης
Συμβουλές οικονομικής οδήγησης
там

ссылка

на сайте alt-energy.in.ua
Αρέσει σε %d bloggers: