Ήρθε το αντισυλληπτικό για άνδρες

Ήρθε το αντισυλληπτικό για άνδρες: Επιστήμονες πραγματοποίησαν με επιτυχία δοκιμές για ένα «ανδρικό χάπι» το οποίο θα έχει δράση αντισύλληψης…

Επιστήμονες πραγματοποίησαν με επιτυχία δοκιμές για ένα «ανδρικό χάπι», το οποίο περιορίζει τη δραστηριότητα του σπέρματος χωρίς να προκαλεί παρενέργειες, σύμφωνα με δημοσίευμα της .

Το σκεύασμα, γνωστό ως ΕΡ055, χορηγήθηκε σε πιθήκους, του είδους μακάκος ρέζους, κατά τη διάρκεια μελέτης στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Πρωτευόντων του Όρεγκον στις ΗΠΑ. Στοχεύει μια πρωτεΐνη στην επιφάνεια των σπερματοζωαρίων που περιορίζει την ικανότητά τους να κινούνται.

«Με απλά λόγια, το σκεύασμα αυτό απενεργοποιεί την ικανότητα των σπερματοζωαρίων να κολυμπούν, περιορίζοντας σημαντικά τις δυνατότητες γονιμοποίησης», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Μάικλ Ο’ Ραντ. «Αυτό καθιστά το EP055 ιδανικό υποψήφιο για τη μη ορμονική ανδρική αντισύλληψη».

Οι μόνες επιλογές για ανδρική αντισύλληψη που είναι διαθέσιμες προς το παρόν είναι τα προφυλακτικά ή η βαζεκτομή, αλλά υπάρχουν ελπίδες ότι μέσα σε μια δεκαετία θα είναι διαθέσιμα στην αγορά ασφαλή και με αναστρέψιμη επίδραση σκευάσματα.

Το σχήμα του προσώπου αποκαλύπτει τι κάνουμε στο “κρεβάτι” μας…

Related Posts

Προσοχή με τα μελάτα αυγά
Προσοχή με τα μελάτα αυγά
Νέοι αξονικοί τομογράφοι στα νοσοκομεία
Νέοι αξονικοί τομογράφοι στα νοσοκομεία
Φτιάξτε το ιδανικό κορμί για παραλία
Φτιάξτε το ιδανικό κορμί για παραλία
Πλεονάζον πολιτικό προσωπικό ο Μητσοτάκης
Πλεονάζον πολιτικό προσωπικό ο Μητσοτάκης
Αρέσει σε %d bloggers: