Ένας μύθος και μια αλήθεια για το κλιματιστικό

0 Shares

Ένας μύθος και μια αλήθεια για το κλιματιστικό: Τελικά το κλιματιστικό μας αρρωσταίνει ή όχι; Δείτε μια σημαντική αλήθεια και έναν μύθο…

Δεν είναι η δροσιά ούτε το ρεύμα από τον αέρα του κλιματιστικού που μπορεί να σας αρρωστήσει – εκτός βέβαια κι αν καθίσετε ιδρωμένοι επάνω στο ρεύμα του παγωμένου αέρα και πάθετε ψύξη, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

psixi-kai-klimatistiko-750px

Εάν όμως βρίσκεστε όλο το 24ωρο μέσα σε ένα δροσερό, κλιματιζόμενο δωμάτιο δεν πρόκειται να αρρωστήσετε – το πολύ πολύ θα νιώθετε πιο ξηρούς τους αεραγωγούς σας.

Τότε γιατί πιστεύουμε ότι το κλιματιστικό μας αρρωσταίνει;

Αυτό που ισχύει, και πιθανώς είναι η βάση του μύθου, είναι πως οι μεγάλες αλλαγές της θερμοκρασίας δυσκολεύουν την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, οπότε είναι πολύ πιο εύκολο να κολλήσετε κάποιον ιό που κυκλοφορεί.

Αν θέλετε να αποφύγετε τις καλοκαιρινές ιώσεις, αλλά και να μην επιβαρύνετε το περιβάλλον, ρυθμίζετε το κλιματιστικό σε μια άνετη αλλά όχι πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Έτσι όταν θα βγαίνετε από το σπίτι ή το γραφείο σας σε εξωτερικούς χώρους ο οργανισμός σας δεν θα παθαίνει “σοκ” από την αλλαγή της θερμοκρασίας και θα μπορεί να προσαρμόσει πιο εύκολα τις λειτουργίες του.

Και μια αλήθεια

“Παρότι η χαμηλή θερμοκρασία του κλιματιστικού δεν είναι πιθανό να σας αρρωστήσει, η κακή συντήρηση της συσκευής θα μπορούσε να σας προκαλέσει προβλήματα υγείας” επισημαίνει ο γενικός παθολόγος , MD.

“Είναι σημαντικό να αλλάζετε τακτικά το φίλτρο και να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία στο χώρο όπου βρίσκεται η εσωτερική μονάδα, καθώς αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερανάπτυξη μηκύτων και βακτηρίων τα οποία θα καταλήξουν τελικά στο αναπνευστικό σας σύστημα και θα μπορούσαν πράγματι να σας κάνουν να αρρωστήσετε”.

Woman looks at a broken air conditioner

Woman looks at a broken air conditioner

Εάν χρησιμοποιείτε καθημερινά το κλιματιστικό για πολλές ώρες το καλύτερο είναι να ανοίγετε συχνά το παράθυρο ή να το αφήνετε ελάχιστα ανοιχτό ώστε να ανανεώνεται ο εσωτερικός αέρας.

Δείτε όμως και το σχετικό…

climatistiko-autokinitoy-sintirisi-leitoyrgia-750pxΣυντήρηση και σωστή χρήση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο μας
Μάθετε τα πάντα για την σωστή χρήση και συντήρηση του πολύτιμου καλοκαιρινού σας σύμμαχου…

Κράτα το

Related Posts

Πόσο κοστίζει η έλλειψη σωματικής άσκησης
Πόσο κοστίζει η έλλειψη σωματικής άσκησης;
Το Διαδίκτυο κάνει πιο δυνατό το μυαλό
Το Διαδίκτυο κάνει πιο δυνατό το μυαλό
Πότε θα καταρρεύσει το internet
Πότε θα καταρρεύσει το internet;
Καφές και χοληστερίνη
Καφές και χοληστερίνη
gefest-sv.kiev.ua/provoloki-sploshnogo-secheniya/panch-11-gefest/

exstraeconom.kiev.ua

www.cialis-viagra.com.ua
Αρέσει σε %d bloggers: