Ποια είναι η καλύτερη εποχή για σεξ και παιδί

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για σεξ και παιδί;

5 Shares

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για σεξ και παιδί; Κι όμως η εποχή του χρόνου μπορεί να επηρεάζει και την ποιότητα του σεξ αλλά και τις πιθανότητες σύλληψης, δείτε τι λένε οι επιστήμονες…

Η εποχή του χρόνου μπορεί να επηρεάζει τόσο την ποιότητα του σεξ, όσο και τις πιθανότητες σύλληψης.

Και γι’ αυτό λοιπόν υπάρχει επιστημονική εξήγηση.

Τα επίπεδα των ορμονών μας παρουσιάζουν διακυμάνσεις ανάλογα με τις εποχές του χρόνουμε την τεστοστερόνη να μειώνεται το καλοκαίρινα κορυφώνεται το φθινόπωρο και και να αρχίζει σιγά-σιγά να μειώνεται την άνοιξη. Σύμφωνα με μελέτη του 2003, η μηνιαία διακύμανση στα επίπεδα της τεστοστερόνης είναι μεγάλη, αγγίζοντας έως και το 31% για τους άνδρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επηρεάζονται και οι γυναίκες.

Η τεστοστερόνη παίζει καθοριστικό ρόλο στη σεξουαλική επιθυμία και βοηθά στην παραγωγή του σπέρματος. Η μείωσή της συνεπάγεται και μείωση της διάθεσης για σεξτης ποιότητας των στύσεων και του αριθμού των σπερματοζωαρίων.

Σε μια μελέτη του 2006, οι ερευνητές εξέτασαν τις εποχιακές διακυμάνσεις της τεστοστερόνης στο σάλιο 220 γυναικών και 127 ανδρώνΤόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες τα επίπεδα τεστοστερόνης κορυφώνονταν το φθινόπωρο. Ωστόσο, σε αντίθεση με τους άνδρες, οι γυναίκες είχαν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης το καλοκαίρι, ενώ οι άνδρες παρουσίασαν τα χαμηλότερα επίπεδα της ορμόνης την άνοιξη.

Ο λόγος για τον οποίο οι εποχιακές αλλαγές επηρεάζουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης εξακολουθεί να αποτελεί ένα μυστήριο. Οι μεταβολές αυτές, ενδεχομένως να οφείλονται στη διάρκεια της ημέρας, στην αυξομείωση της κοινωνικής δραστηριότητας ή σε μια εξελικτική παρόρμηση.

Οι εποχές του χρόνου επηρεάζουν, επίσης, τη χρονική στιγμή της σύλληψης.

Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων είναι χαμηλότερος από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο, λόγω της ζέστης. Όταν δροσίζει ο καιρός, χρειάζεται μερικές εβδομάδες για να επανέλθει, με αποτέλεσμα να αυξάνεται στα τέλη του φθινοπώρου και να κορυφώνεται το χειμώνα.

Παρόλο που μελέτη του 2015 δείχνει ότι η κινητικότητα του σπέρματος (που επίσης παίζει καθοριστικό ρόλο στην πιθανότητα σύλληψης) είναι μεγαλύτερη το καλοκαίρι (Ιούλιο και Αύγουστο), παρατηρείται ένα μοτίβο γεννήσεων, με τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο να είναι οι πιο γόνιμοι μήνες και τα υψηλότερα ποσοστά γεννήσεων να εμφανίζονται εννέα μήνες αργότερα, δηλαδή τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.

Εκτός από την υψηλή τεστοστερόνη και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, οι εξελικτικοί θεωρητικοί προτείνουν ότι η σύλληψη κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα μπορεί να είναι μια υποσυνείδητη στρατηγική που χρησιμοποιούμε για την παραγωγή ενός απογόνου με μια καλύτερη πιθανότητα επιβίωσης. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί το σπέρμα τείνει να είναι πιο υγιές και ισχυρό κατά τους χειμερινούς μήνες, όπως δείχνει μελέτη του 2013.

Ποιος είναι ο μήνας με τις περισσότερες γεννήσεις;

info: 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Τα χαρακτηριστικά των Ευρωπαίων οδηγών
Τα χαρακτηριστικά των ευρωπαίων οδηγών
Πόσο κοστίζει η έλλειψη σωματικής άσκησης
Πόσο κοστίζει η έλλειψη σωματικής άσκησης;
Το μποτιλιάρισμα βλάπτει την υγεία μας
Το μποτιλιάρισμα βλάπτει την υγεία μας
Οι πιο μολυσμένες και οι πιο καθαρές πόλεις
Οι πιο μολυσμένες και οι πιο καθαρές πόλεις
Αρέσει σε %d bloggers: