Λόγος για να αποκτήσετε κατοικίδιο αν έχετε παιδί

8 Shares

Λόγος για να αποκτήσετε κατοικίδιο αν έχετε παιδί: Τα ζώα «προστατεύουν» τα παιδιά από το άσθμα σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα

Ακόμη έναν λόγο έχετε τώρα για να αποκτήσετε κατοικίδιο, καθώς σύμφωνα με σουηδική επιστημονική έρευνατα παιδιά που κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους μεγαλώνουν σε σπίτια όπου υπάρχουν σκύλοι -ή άλλα ζώα– αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν άσθμα τα επόμενα χρόνια της ζωής τους.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Ουψάλα και του ιατρικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό παιδιατρικής «», μελέτησαν τη συσχέτιση ανάμεσα στην έκθεση στα ζώα και το παιδικό άσθμα.

Αναλύοντας δεδομένα σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά προσχολικής ηλικίας τα οποία ήταν εκτεθειμένα σε σκύλους, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συνύπαρξη με τα συμπαθή τετράποδα κατά το πρώτο έτος της ζωής ενός παιδιού μπορεί να μειώσει κατά 13% έως 15% τον κίνδυνο για εμφάνιση άσθματος στην έναρξη της σχολικής ηλικίας.

Η έκθεση σε άλλα ζώα αποδείχθηκε ότι μπορεί να μειώσει την εμφάνιση άσθματος κατά 31% στην προσχολική και κατά 52% στη σχολική ηλικία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μείωση του κινδύνου δεν σχετίζεται με το αν οι γονείς είχαν άσθμα ή αν το παιδί ήταν πρωτότοκο.

Οι Σουηδοί ερευνητές διευκρίνισαν ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιος είναι ο βιολογικός μηχανισμός που συναρτά την έκθεση στα ζώα με τον μειωμένο κίνδυνο άσθματος, που αποτελεί σημαντικό παγκόσμιο πρόβλημα υγείας.

Όπως, όμως, αποδεικνύεται από την έρευνα, το υπερβολικά καθαρό και αποστειρωμένο περιβάλλον μάλλον εξασθενεί το ανοσοποιητικό. Αντίθετα, ένα πιο «βρόμικο» περιβάλλον, τελικά, ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και κάνει τα παιδιά πιο ανθεκτικά.

Μάλιστα, η έκθεση των παιδιών σε κατοικίδια ζώα από πολύ μικρή ηλικία φαίνεται ότι τα ωφελεί, καθώς συνηθίζουν να αναπνέουν αέρα με περισσότερα βακτήρια, μειώνοντας τον κίνδυνο άσθματος αλλά και την εμφάνιση αλλεργιών.

Κατοικίδια μειώνουν αλλεργίες – παχυσαρκία

Με πληροφορίες από 

Related Posts

Πόσο διαρκούν οι τροφές
Πόσο διαρκούν οι τροφές;
Τι δεν γνωρίζουμε για το καρπούζι
Τι δεν γνωρίζουμε για το καρπούζι;
Πως βλέπουν οι πολίτες την τεχνητή νοημοσύνη
Πως βλέπουν οι πολίτες την τεχνητή νοημοσύνη;
Ο Tim Burton σχεδίασε τους ήρωες του Game of Thrones
Ο Tim Burton σχεδίασε τους ήρωες του Game of Thrones
best-cooler.reviews

здесь chemtest.com.ua
Αρέσει σε %d bloggers: