Κάνε σεξ για να μείνεις πάντα νέος

Κάνε σεξ για να μείνεις πάντα νέος

Κάνε σεξ για να μείνεις πάντα νέος: Ναι, το σεξ είναι αγχολυτικό, αυξάνει την άμυνα του οργανισμού και, φυσικά, καίει θερμίδες και τονώνει το σώμα! Ήξερες ότι είναι και αντιγηραντικό;

Ναι, το σεξ είναι αγχολυτικό, αυξάνει την άμυνα του οργανισμού και, φυσικά, καίει θερμίδες και τονώνει το σώμα! Ήξερες όμως ότι εκτός από όλα αυτά, το σεξ προάγει και την… αντιγήρανση!

Το επιστημονικό περιοδικό δημοσίευσε μία έρευνα σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες που κάνουν σεξ με τον σύντροφό τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχουν μακρύτερα τελομερή και αυτά συνδέονται άμεσα με την αντιγήρανση.

Τα τελομερή είναι μικροσκοπικές νουκλεικές πρότεινες, στις άκρες των χρωμοσωμάτων, που προστατεύουν το γενετικό υλικό από την αλλοίωση και επομένως, από τη φυσική φθορά. Αυτά που τα κονταίνουν και τα φθείρουν είναι το στρες, η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή αλλά και η φυσική γήρανση. Τα τελομερή προστατεύουν ακόμα από ασθένειες όπως τον καρκίνο, τον διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις.

Αντίθετα, το ένζυμο της τελομεράσης επιμηκύνει τα τελομερή και αυτό το ένζυμο αυξάνεται όταν κάνεις σεξ με κάποιον σύντροφο που αγαπάς, σύμφωνα με την έρευνα που καταπονήθηκε με δείγμα 129 γυναικών σε αποκλειστικές σχέσεις.

Μέσα στην εβδομάδα που διεξάχθηκε η έρευνα, παρατηρήθηκε πως οι γυναίκες που ανέφεραν πως είχαν σεξουαλική δραστηριότητα, είχαν σημαντικά μακρύτερα τελομερή αν και η ικανοποίηση που έλαβαν από αυτή φάνηκε να μην επηρεάζει το αποτέλεσμα.

Χρόνια τώρα οι έρευνες υποστηρίζουν πως οι ικανοποιητικές, υψηλής ποιότητας αισθηματικές και σεξουαλικές σχέσεις κάνουν καλό στην ψυχολογική και σωματική υγεία!

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα οι ερευνητές στρέφονται τώρα ακόμα περισσότερο στη διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στην υγεία και τις υγιείς σεξουαλικές σχέσεις, κάνοντάς μας να θέλουμε να περάσουμε περισσότερο χρόνο στο… κρεβάτι.

Οι αγαπημένες στάσεις των γυναικών στο σεξ

6 πράγματα που θεραπεύει το σεξ και δεν ξέραμε

info:

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τι παίζει με το διεθνές δίπλωμα οδήγησης
Τι παίζει με το διεθνές δίπλωμα οδήγησης;
Τμήμα blockchain δημιούργησε το Facebook
Τμήμα blockchain δημιούργησε το Facebook
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: