Οι θερμίδες του Πάσχα!!! Ας δούμε από τώρα πόσες θερμίδες θα πάρουμε το Πάσχα…

Ξεκινάμε από το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Μόλις έχεις ξυπνήσει, να μην φας πρωινό; Να φας.

Ένα πασχαλινό κουλουράκι έχει 180-200 θερμίδες ανάλογα πόσο λάδι ή βούτυρο του έχουν βάλει. Μια μεγάλη φέτα, σαν ατομικό τσουρεκάκι έχει 200 θερμίδες. Αν τα φας για πρωινό με γάλα οι τύψεις θα είναι λιγότερες. Μην έχεις αυταπάτες ότι θα σε κόψει από το μεσημεριανό τσιμπούσι, κάθε άλλο μάλιστα…

pascha-kokkina-avga-tsoureki

Τα σου αρέσουν; Τσούγκρισε τα και στην συνέχεια… φα τα!!! Ένα αυγό έχει 75 θερμίδες, από εκείνες τις καλές όμως. Πρωτεΐνη, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και πολλά ακόμα τέτοια. Μην το σκέφτεσαι… αλλά μην φας και όλο το καλάθι, άφησε και για τους υπόλοιπους…

Το σοκολατένιο αυγό όμως; 500 θερμίδες στην καλύτερη για ένα νορμάλ μέγεθος.

chocolate eggs

Και όσο πάμε ανεβαίνουμε… αλλά σε καμία περίπτωση δεν το περίμενα αυτό από την μαγειρίτσα. Πιάτο και περίπου 500 με 600 θερμίδες, απίστευτο αλλά πραγματικότητα και μάλιστα σκληρή αν και πρόκειται για σούπα. Και τι σούπα όμως ζωντανή, όπως και το λίπος της.

Και τώρα το κρίσιμο ερώτημα… Κατσικάκι vs Αρνάκι;

arni-soubla

Από γεύση σίγουρα αρνάκι, αλλά από θερμίδες τότε κατσικάκι, καθώς η διαφορά τους είναι πολύ μεγάλη. 100 γραμμάρια κατσικάκι έχουν 110 θερμίδες, την ίδια στιγμή που η ίδια ποσότητα σε αρνάκι αντιστοιχούν σε 395 θερμίδες!!!

Κοκορέτσι όμως; Μια κανονική μερίδα ίσον 250 θερμίδες περίπου.

pashalino-trapezi-kai-thermidesΤο μυστικό είναι όμως να το ξεκινήσεις χαλαρά. Μην πάθεις σοκ με όλα μαζί, ειδικά δε αν έχεις κάνει και νηστεία θα έχεις πρόβλημα.

Αυτά για την ώρα, μην σας πιάσουν οι τύψεις από τώρα, από αύριο γυμναστική και περπάτημα και είσαστε-είμαστε cool… άντε και κάνα μπανάκι τώρα που ανοίγει ο καιρός είναι ότι πρέπει για να χάσουμε όλες τις περιττές θερμίδες πριν την πασαρέλα του καλοκαιριού!!!

Βολτάρουμε στην Κέρκυρα

 

Related Posts

Οι δέκα καλύτερες φυσικές πισίνες
Οι δέκα καλύτερες φυσικές πισίνες
Ποιοι οι κίνδυνοι από την ηλιοθεραπεία
Ποιοι οι κίνδυνοι από την ηλιοθεραπεία;
Τι μπορείς να πάθεις από βρεγμένο μαγιό;
Το Discovery Channel παρουσιάζει τον χυμό πορτοκαλιού
Το Discovery Channel παρουσιάζει τον χυμό πορτοκαλιού
www.tokyozakka.com.ua

https://velotime.com.ua

www.pharmacy24.com.ua
Αρέσει σε %d bloggers: