Έρχεται η Κίρκη από το HBO

Έρχεται η Κίρκη από το HBO!!!

Share17
Tweet
Share
17 Shares

Έρχεται η Κίρκη από το HBO!!! Το HBO ετοιμάζει νέα σειρά που μοιάζει με το «Game of Thrones»!!!

Η νέα υπηρεσία streaming HBO Max θα φιλοξενήσει, σύμφωνα με το Έθνος, τη διασκευή του best seller της Μάντλιν Μίλερ, «Κίρκη», που διηγείται με μοντέρνο τρόπο την ιστορία της μάγισσας Κίρκης και μεταφέρει τα γεγονότα της Οδύσσειας με μια φεμινιστική οπτική.

Έρχεται η Κίρκη από το HBO

Πολύ συχνά, οι γυναίκες στην αρχαία ελληνική μυθολογία κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες. Είναι είτε δολοφονικές μέγαιρες με φριχτή κατάληξη είτε ενάρετα και τραγικά πιόνια με αμελητέα επίδραση.

Η Κίρκη είναι διαφορετική. Είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες της αρχαιότητας που επιτρέπεται να έχει δύναμη και δεν τιμωρείται γι’ αυτό στο τέλος της ιστορίας. Δεν είναι ούτε μοχθηρή ούτε αθώα, αλλά πολυσύνθετη.

Η Κίρκη αντιπροσωπεύει τη γυναικεία δύναμη και αυτό προκαλεί και τρομάζει. Είναι η γυναίκα που έχει περισσότερη δύναμη απ’ όση η κοινωνία λέει ότι πρέπει να έχει.

Η Μίλερ, με ιδιαίτερο λυρισμό και μαεστρία, υφαίνει τον χαρακτήρα της Κίρκης μεταφέροντας τα μυθικά τέρατα και τις περιπέτειές της στο σήμερα και αποδεικνύοντας πόσο επίκαιρη παραμένει η ιστορία της.

Την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου ανέλαβαν οι Rick Jaffa και Amanda Silver των «Planet of the Apes» και «Jurassic World», μαζί με καθήκοντα εκτελεστικών παραγωγών.

Οι δυο τους μοιράζονται το σενάριο του live action remake της «Μουλάν» για λογαριασμό της Disney, που θα βγει στις αίθουσες το 2020.

Η σειρά θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια και μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε πότε θα κάνει πρεμιέρα.

Βρήκαν την σπηλιά της μάγισσας Κίρκης

Related Posts

Πως έγινε η διανομή σανού στο Brexit
Πως έγινε η διανομή σανού στο Brexit;
Brexit The Uncivil War
Brexit The Uncivil War
Βρήκαν την σπηλιά της μάγισσας Κίρκης
Βρήκαν την σπηλιά της μάγισσας Κίρκης
Το Game of Thrones του Netflix
Το Game of Thrones του Netflix
Αρέσει σε %d bloggers: