Καίνε οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης

Καίνε οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης

Καίνε οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης: Φωτιά βάζει στην τσέπη μας η τιμή της βενζίνης. Οι πρατηριούχοι αναμένουν και νέα αύξηση!!!

Νέα αύξηση καταγράφει η τιμή της αμόλυβδης, η οποία -σύμφωνα με τις τιμοληψίες του υπουργείου Οικονομίας– ανήλθε στα 1,645 ευρώ/λίτρο όταν την περασμένη εβδομάδα νωρίτερα ήταν 1,603 ευρώ/λίτρο.

Οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται στις Κυκλάδες, όπου η αμόλυβδη πωλείται προς 1,869 ευρώ το λίτρο ενώ στα Δωδεκάνησα προς 1,782 ευρώ/λίτρο. Στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Σάμος με 1,777 ευρώ/λίτρο.

Σε δύο νησιά του Αιγαίου, μάλιστα, τη Σίκινο και την Αμοργό υπήρξαν πρατήρια που υπέβαλαν στο παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου τιμές ίσες ή άνω των δύο ευρώ. Συγκεκριμένα ένα πρατήριο στη Σίκινο υπέβαλε τιμή 2,045 ευρώ το λίτρο ενώ ένα πρατήριο στα Κατάπολα υπέβαλε τιμή στα 2 ευρώ το λίτρο, την ίδια στιγμή που και πρατήριο στην Κάρπαθο έχει τιμή στο 2,10 ευρώ το λίτρο.

Στην Αττική, η τιμή διαμορφώνεται στα 1,620/λίτρο αυξημένη κατά 13 λεπτά μέσα σε μια εβδομάδα.

Ενώ στην Κρήτη έχουμε 1,696 ευρώ ανά λίτρο στο Ηράκλειο, 1,688 ευρώ ανά λίτρο στα Χανιά και 1,713 ευρώ ανά λίτρο σε Ρέθυμνο και Λασίθι… 

Δείτε αναλυτικά το τελευταίο δελτίο τιμών με βάση το Παρατηρητήριο τιμών ()

«Οι τιμές λιανικής μέχρι σήμερα δεν έχουν ενσωματώσει τις τελευταίες αυξήσεις στις διεθνείς τιμές άρα το επόμενο διάστημα αναμένουμε μεγαλύτερη αύξηση στην αμόλυβδη που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 2.5 ευρώ το λίτρο», τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ο Γιώργος Ασμάτογλου, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Ο κ. Ασμάτογλου σημείωσε ότι η Ομοσπονδία των Πρατηριούχων έχει ζητήσει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

«Όταν βλέπετε 1 ευρώ και 62 λεπτά τη βενζίνη, ο φόρος είναι το ένα ευρώ. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στο ΦΠΑ που βαραίνει το καύσιμο, το ακριβότερο ΦΠΑ για το καύσιμο και η τρίτη χώρα πανευρωπαϊκά στον φόρο κατανάλωσης» πρόσθεσε.

10 tips για οικονομία βενζίνης στις διακοπές

Οι 3 τρόποι για να βρεις την πιο φθηνή βενζίνη

Related Posts

25 μυστικά χωριά της Ευρώπης
25 μυστικά χωριά της Ευρώπης!!!
Το πρωινό ξύπνημα ισοδυναμεί με βασανιστήριο
Το πρωινό ξύπνημα ισοδυναμεί με βασανιστήριο
Τρεις μύθοι για το παρεξηγημένο φραπεδάκι
Τρεις μύθοι για το παρεξηγημένο φραπεδάκι
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: