Η Fujifilm αγόρασε την Xerox με 6,1 δισ. ευρώ

0 Shares

Η ιαπωνική εταιρεία Fujifilm Holdings αναμένεται να εξαγοράσει την αμερικανική Xerox Corp έναντι 6,1 δισ. δολαρίων

Η ιαπωνική εταιρεία Fujifilm Holdings αναμένεται να εξαγοράσει την αμερικανική Xerox Corp έναντι 6,1 δισ. δολαρίων, ενσωματώνοντάς την στην υφιστάμενη κοινοπραξία τους για να ενισχύσει το μέγεθος και να μειώσει το κόστος της, εν μέσω μείωσης της ζήτησης για εκτυπώσεις γραφείου.

Η εξαγορά, που ανακοινώθηκε χθες, σημειώνεται σε μία περίοδο που η Xerox ήταν υπό πίεση να βρει νέες πηγές ανάπτυξης, καθώς δυσκολεύεται να επανασχεδιάσει τη δραστηριότητά της, εν μέσω φθίνουσας ζήτησης για εκτυπώσεις γραφείου. Η Fujifilm προσπαθεί, επίσης, να βελτιστοποιήσει τη δραστηριότητά της παραγωγής αντιγράφων με μεγαλύτερη έμφαση σε υπηρεσίες για υποδομές παραγωγής αντιγράφων.

Η ενοποίηση της έρευνας και ανάπτυξης, οι προμήθειες και άλλες λειτουργίες θα επέτρεπαν στη Fuji Xerox να εξοικονομήσει τουλάχιστον 1,7 δισ. δολάρια έως το 2022, ανέφεραν οι δύο εταιρείες. Η Fujifilm ελέγχει σήμερα το 75% της Fuji Xerox, της κοινοπραξίας που ιδρύθηκε πριν από 50 χρόνια και πλέον, η οποία πουλά προϊόντα παραγωγής φωτοαντιγράφων και υπηρεσίες στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού.

business Fujifilm buys XeroxΟι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι η Fuji Xerox θα ξαναγοράσει το μερίδιο αυτό από τη Fujifilm έναντι περίπου 6,1 δισ. δολαρίων, με τραπεζικό δανεισμό. H Fujifilm θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα αυτά για να εξαγοράσει το 50,1% των νέων μετοχών της Xerox. Τα σχέδια προβλέπουν την ολοκλήρωση της συμφωνίας περί τον Ιούλιο – Αύγουστο, πρόσθεσαν.

Η ενοποιημένη εταιρεία θα διατηρήσει το όνομα Fuji Xerox και θα γίνει θυγατρική της Fujifilm με διπλά κεντρικά γραφεία στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία και θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Επικεφαλής θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Xerox Τζεφ Γιάκομπσον, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Fujifilm Σιγκετάκα Κομόρι θα είναι ο Πρόεδρος της εταιρείας.

info: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Η Ευρώπη εγκαταλείπει τη λιτότητα
Η Ευρώπη εγκαταλείπει τη λιτότητα
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
1.000 ευρώ για όσους αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο
1.000 ευρώ για όσους αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
kapli.kiev.ua

www.mazda.niko.ua

www.karter-kiev.net/zaschity-kartera/mitsubishi-66.html
Αρέσει σε %d bloggers: