Φεύγουν από το Χρηματιστήριο οι Minoan Lines

Φεύγουν από το Χρηματιστήριο οι Minoan Lines

Share2
Tweet
Share
2 Shares

Φεύγουν από το Χρηματιστήριο οι Minoan Lines: Την έξοδο τους από το Χρηματιστήριο αποφάσισαν οι Μινωικές Γραμμές

Οι Μινωικές Γραμμές, με κεφαλαιοποίηση 257 εκατ. ευρώ (34η στο ΧΑ), αποφάσισαν έξοδο από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Οι μέτοχοι των Μινωικών Γραμμών αποφάσισαν, όπως και αναμενόταν, την έξοδο της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η γενική συνέλευση μετόχων αποφάσισε την διακοπή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την υποβολή αιτήματος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για διαγραφή των μετοχών από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι μεγαλομέτοχος της εταιρείας είναι ο Ιταλός εφοπλιστής Εμάνουελ Γκριμάλντι, με ποσοστό που ξεπερνά το 96%.

Η κεφαλαιοποίηση της Minoan ανέρχεται στα 257 εκατ. ευρώ (34η σε κεφαλαιοποίηση στο Χρηματιστήριο).

Οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου

Σε οικονομικό επίπεδο, το α’ εξάμηνο του 2018, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Μινωικές Γραμμές ανήλθε σε € 35,9 εκ., ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε € 1,9 εκ.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2018 επιβαρύνθηκαν, σε σημαντικό βαθμό, από την αύξηση των διεθνών τιμών των καυσίμων και τη συνακόλουθη αύξηση του κόστους πωληθέντων.

Ελληνική ακτοπλοΐα (γραμμή Κρήτης)

Στη γραμμή της Κρήτης (Ηράκλειο-Πειραιάς-Ηράκλειο), η εταιρεία διακίνησε 277 χιλ. επιβάτες, 35 χιλ. Ι.Χ. αυτοκίνητα και 30 χιλ. φορτηγά αυτοκίνητα.

Τα μερίδια αγοράς στη συγκεκριμένη γραμμή ανήλθαν περίπου σε 65,1% για τους επιβάτες, 61,0% για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και 47,0% για τα φορτηγά αυτοκίνητα.

Η εταιρεία, μετά την απόκτηση του πλοίου “HIGHSPEED 7” (νυν ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ) στις 11/06/2018, ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της στη νέα γραμμή Ηράκλειο-Κυκλάδες-Ηράκλειο.

Σημαντικές εξελίξεις μέσα στο 2018

Τον Ιούνιο του 2018 ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση το πλοίου “ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ” στην εταιρεία από τη θυγατρική της Minoan Italia SpA, έναντι € 65,0 εκατ., το οποίο δρομολογήθηκε, από τα μέσα Ιουλίου 2018, στη γραμμή Χανιά-Πειραιάς-Χανιά.

Στις 11/6/2018, η εταιρεία προχώρησε στην πώληση των 37.667.504 μετοχών της εταιρείας ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε., οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 48,53% του καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου, στην Attica Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών έναντι τιμήματος € 78,5 εκατ.

Στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας, η εταιρεία αγόρασε το πλοίο “HIGHSPEED 7” από την εταιρεία ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε., έναντι συνολικού τιμήματος € 25,0 εκατ.

Αλλαγές στα δρομολόγια των Minoan Lines

Οι Minoan Lines μπαίνουν στα Χανιά

Related Posts

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τι ξέχασαν να μας πουν τα κανάλια
Τι ξέχασαν να μας πουν τα κανάλια;
Πήρε τη Forthnet με κούρεμα 80% των δανείων
Πήρε τη Forthnet με κούρεμα 80% των δανείων
10 ναυάγια που προκαλούν δέος
10 ναυάγια που προκαλούν δέος!!!
biceps-ua.com/

купить левитра Киев

danabol-in.com/injection/vinstrol/stanover_inject
Αρέσει σε %d bloggers: