Απογείωση κερδών για Google!!!

Απογείωση κερδών για Google: Μπορεί να αυξήθηκαν οι δαπάνες για την Alphabet, αλλά η μητρική της Google απογείωσε έσοδα και κέρδη επίσης… 

Απογειώθηκαν έσοδα και κέρδη για την , τη μητρική εταιρεία της Google, στο α’ τρίμηνο, παρά την ταυτόχρονη αύξηση και στις δαπάνες

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον διαδικτυακό κολοσσό, τα διαφημιστικά έσοδα της Alphabet αυξήθηκαν 24% στα 26,6 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από άλλες πηγές ήταν 150 εκατ. δολάρια, ενισχυμένα κατά 14% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Τα καθαρά κέρδη έκαναν «άλμα» 73% στα 9,3 δισ. δολάρια από 5,4 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Ήταν η μεγαλύτερη αύξηση κερδών από το τέταρτο τρίμηνο του 2009.

Ώθηση στα κέρδη έδωσε μεταξύ άλλων μια αλλαγή στους λογιστικούς κανόνες και ειδικότερα στην εγγραφή της αξίας χρεογράφων. Αυτή υπολογίζεται ότι πρόσθεσε στην κερδοφορία περί τα 3 δισ. δολάρια.

Αύξηση 35%, στα 6,3 δισ. δολάρια, σημείωσαν και οι δαπάνες της εταιρείας προς εταίρους, προκειμένου να κατευθύνουν περισσότερους χρήστες κινητών τηλεφώνων στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της εταιρείας ανήλθαν στα 7,3 δισ. δολάρια και ήταν υπερτριπλάσιες σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Σε αυτές περιλαμβάνεται το ποσό των 2,4 δισ. δολάρια που δαπανήθηκε για την αγορά κτιρίου στη Νέα Υόρκη, άλλες επενδύσεις και υποθαλάσσια καλώδια.

Η επόμενη Google θα γεννηθεί στην Ελλάδα

Related Posts

20 πράγματα δεν ξέραμε για τον κλιματισμό
20 πράγματα δεν ξέραμε για τον κλιματισμό
Συμβουλές οικονομικής οδήγησης
Συμβουλές οικονομικής οδήγησης
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: