Υποχρεωτικές οι κάμερες οπισθοπορείας στα αυτοκίνητα

0 Shares

Υποχρεωτικές από το 2018 στις ΗΠΑ οι κάμερες οπισθοπορείας στα αυτοκίνητα… 

Με απόφαση του NHTSA (Διοίκηση Ασφάλειας Εθνικών Δρόμων και Κυκλοφορίας) από το 2018 όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που θα πωλούνται στις ΗΠΑ θα πρέπει να διαθέτουν κάμερα οπισθοπορείας. Από έρευνες προέκυψε ότι με τη χρήση των καμερών θα σώζονται 58 έως 69 ανθρώπινες ζωές τον χρόνο. 

Ήδη πάνω από το ήμισυ των αυτοκινήτων που πωλούνται στις ΗΠΑ έχουν αυτό τον εξοπλισμό. Πάντως, η σχετική απόφαση θα εφαρμοστεί σταδιακά, με το 10% της παραγωγής αυτοκινήτων να έχουν υποχρεωτικά κάμερα μέχρι το 2016, από το Μάιο του 2017 το ποσοστό αυτό θα ανέβει στο 40% της παραγωγής, ενώ τα ΜΥ2019 αυτοκίνητα θα έχουν όλα κάμερα.

Σύμφωνα με την έρευνα του NHTSA περίπου 210 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους (κυρίως μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι ) σε ετήσια βάση αφού προηγουμένως χτυπήθηκαν από αυτοκίνητο που έκανε όπισθεν ενώ άλλοι 15.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ο οργανισμός, σύμφωνα με το carscoops, εκτιμά ότι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 45 δολάρια για κάθε αυτοκίνητο το οποίο έχει ήδη μια οθόνη βίντεο και έως 142 δολάρια για εκείνα τα αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν αυτόν τον εξοπλισμό.

Related Posts

Η Huawei φλερτάρει με την Ευρώπη
Η Huawei φλερτάρει με την Ευρώπη
Διάβημα της Κίνας στις ΗΠΑ για τη Huawei
Διάβημα της Κίνας στις ΗΠΑ για τη Huawei
Συνεχίζουν τον πόλεμο στην Huawei
Συνεχίζουν τον πόλεμο στην Huawei
Τα μπλόκα στην Huawei μπλοκάρουν το 5G
Τα μπλόκα στην Huawei μπλοκάρουν το 5G
Αρέσει σε %d bloggers: