Λήγει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας

Share
Tweet2
Share
2 Shares

Λήγει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου τα τέλη κυκλοφορίας του 2019 ή η ακινησία…

Μπορεί να δόθηκε παράταση ωστόσο η προθεσμία λήγει σε λίγες μέρες και οι «ξεχασιάρηδες» οδηγοί καλούνται να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας σύντομα για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα.

Η παράταση που ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ για την πληρωμή των φετινών τελών κυκλοφορίας φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της, καθώς απομένουν μερικές ημέρες ακόμα μέχρι την λήξη της που είναι η Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.

Η παράταση αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, αφορά τόσο τα τέλη κυκλοφορίας του 2019 ασφαλώς, όσο και την διαδικασία για την θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία.

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι πληρώσουν εκπρόθεσμα τα τέλη θα πρέπει να τα πληρώσουν διπλά.

Πολλοί ήταν και φέτος οι φορολογούμενοι που επέλεξαν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους για να γλιτώσουν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το τεκμήριο αλλά και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης ο οποίος επιβάλλεται στους έχοντες Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών.

Βέβαια, όσοι έχουν ήδη θέσει το αυτοκίνητό τους σε ακινησία ή σκοπεύουν να το κάνουν ποντάροντας στο γεγονός ότι μπορεί να τις πάρουν πίσω λίγο αργότερα -στη διάρκεια του έτους για ένα μήνα ή τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του 2019- θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το μέτρο αυτό δεν ισχύει για το τρέχον έτος.

Τα τελευταία χρόνια οι «πινακίδες με το μήνα» καθιερώνονται με τροπολογία, η οποία συνήθως ψηφίζεται το δίμηνο Απριλίου- Μαΐου.

Η τελευταία αντίστοιχη τροπολογία για το 2018 είχε κατατεθεί στις αρχές Μαΐου και είχε ισχύ μόνο για το 2018. Επομένως, το 2019 θα πρέπει να ψηφιστεί νέα διάταξη, κάτι που θα πρέπει μάλλον να θεωρείται σχεδόν σίγουρο μιας και με αυτή την πρακτική έρχονται νέα έσοδα στα δημόσια ταμεία, την ίδια στιγμή που εξυπηρετούνται και πολίτες και επιχειρήσεις κυρίως rent a car, που θέτουν σε ακινησία τα οχήματα τους για όσους μήνες αυτά δεν κυκλοφορούν…

Χρήσιμες ερωταπαντήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Κυνήγι για τα πλασματικά τμ σε λογαριασμούς ΔΕΗ
Κυνήγι για τα πλασματικά τμ σε λογαριασμούς ΔΕΗ
2 εκατ Έλληνες με ανεβασμένη πίεση
2 εκατ Έλληνες με ανεβασμένη πίεση
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Τεράστια μισθολογική διαφορά ανδρών – γυναικών
Τεράστια μισθολογική διαφορά ανδρών – γυναικών
www.renault.niko.ua

adulttorrent.org

breaking it a story about virgins
Αρέσει σε %d bloggers: