Άνοίγουν 2186 νέες θέσεις στην Πυροσβεστική

Άνοίγουν 2186 νέες θέσεις στην Πυροσβεστική

2 Shares

Άνοίγουν 2186 νέες θέσεις στην Πυροσβεστική: Απόφαση που ανοίγει το δρόμο για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα!!!

Δημοσιεύθηκε στο , κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που ανοίγει το δρόμο για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Με βάση την απόφαση, ανακοινώθηκε η πρόσληψη 8 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι κρίθηκαν επιτυχώς από το αρμόδιο πρωτοβάθμιο συμβούλιο κρίσεως για μονιμοποίηση κατωτέρων οργάνων Π.Σ. έτους 2018.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, οι υποψήφιοι οδηγούνται προς ένταξη στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και εντάσσονται στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό πριν την παρέλευση τριετίας.

Υπενθυμίζεται ότι, από την 1η Απριλίου 2018, έχει υπογραφεί απόφαση για μονιμοποίηση 2.186 πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης, με κοινή απόφαση των υπουργείων Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Πρόκειται για πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, η θητεία των οποίων είχε παραταθεί για τρία χρόνια, λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών.

Σ’ αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι έχει κατατεθεί -ήδη- πρόσφατο αίτημα συμπλήρωσης της διάταξης (Ν.3939/2011) που ορίζει τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης των ΠΠΥ (Πυροσβεστών Πενταετούς Υπηρεσίας), ώστε να δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση μονιμοποίησης και όσοι έλαβαν απολυτήριο μεταγενέστερα από την 10/6/2018. 

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι με το Ν.3939/2011 προσλήφθηκαν Πυροσβέστες Πενταετούς Υπηρεσίας (ΠΠΥ). Στις 10/6/2016 με Διαταγή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος παρασχέθηκε στο ανωτέρω προσωπικό η δυνατότητα μονιμοποίησης, εφόσον στο πρόσωπό τους συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του Ν.3939/2011, μετά από αίτησή τους.

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, οι προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση ήταν οι εξής:

  • Να είναι το έτος 2011 έως 40 ετών και
  • Να είναι τελειόφοιτοι λυκείου

Δείτε στην συνέχεια το σχετικό έγγραφο

Η φωτιά δεν είναι ποτέ αρκετά μακριά

Related Posts

Χωρίς πλοία όλη η χώρα στις 3 Ιουλίου
Χωρίς πλοία όλη η χώρα στις 3 Ιουλίου
Κωλοτούμπα ΝΔ για την Συμφωνία των Πρεσπών
Κωλοτούμπα ΝΔ για την Συμφωνία των Πρεσπών
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Κοροϊδεύει η ΝΔ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών
Κοροϊδεύει η ΝΔ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών
Αρέσει σε %d bloggers: