Νέα μέτρα εξετάζονται για επιχειρήσεις και POS

Νέα μέτρα εξετάζονται για επιχειρήσεις και POS

Νέα μέτρα εξετάζονται για επιχειρήσεις και POS: Σημαντικές αλλαγές εξετάζονται για τις επιχειρήσεις που έχουν POS με στόχο να τα… χρησιμοποιούν!!!

Σημαντικές αλλαγές εξετάζονται για τις επιχειρήσεις που έχουν POS.

Όπως είναι γνωστό από τη Δευτέρα 4 Ιουνίου τα μετρητά που μπορούν να «σηκώσουν» οι πολίτες μπορούν να φθάνουν τις 5.000 ευρώ το μήνα ανά τράπεζα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Ταυτόχρονα υπάρχουν σκέψεις να χαμηλώσει το όριο των συναλλαγών που μπορούν να γίνονται με μετρητά.

Πολλοί καταστηματάρχες και επαγγελματίες έκαναν περισσότερα παζάρια με τους πελάτες τους προκειμένου να πληρωθούν με μετρητά και να μην κόψουν καθόλου απόδειξη ή να κόψουν απόδειξη για πολύ μικρότερο ποσό.

Οι αρχές έχουν διαπιστώσει ότι από τις 650.000 επιχειρήσεις που έχουν POS περίπου το 30% δεν το χρησιμοποιούν. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει και άλλα μέτρα για να επεκτείνει τη χρήση πλαστικού χρήματος αλλά κυρίως να βάλει φρένο στη φοροδιαφυγή μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων.

Τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να είναι τα εξής:
  • Οι επιχειρήσεις να είναι υποχρεωμένες να πραγματοποιούν ένα μέρος του ετήσιου τζίρου τους π.χ. το 40%, μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών και POS.
  • Οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που εντοπίζονται με πολύ χαμηλές πωλήσεις μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών, θα παρακολουθούνται και θα μπαίνουν αμέσως στη λίστα φορολογικού ελέγχου.
  • Βασικό εργαλείο για τους ελέγχους που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η αποτελεί το νέο έντυπο Ε3 της φορολογικής δήλωσης όπου οι επιχειρήσεις δηλώνουν το POS που διαθέτουν καθώς και τον επαγγελματικό τους λογαριασμό.

Ειδικά για τον επαγγελματικό λογαριασμό, αναμένεται να καθοριστεί συγκεκριμένη προθεσμία προκειμένου οι επαγγελματίες που υποχρεωτικά δέχονται πληρωμές μέσω POS να δηλώσουν στο Taxisnet τον επαγγελματικό λογαριασμό στον οποίο καταλήγουν τα έσοδα από τις πληρωμές που γίνονται με πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα.

Τι αλλάζει από σήμερα στα capital controls;

Related Posts

Παπάδες βγάζουν έξω το Χαμόγελο του Παιδιού
Παπάδες βγάζουν έξω το Χαμόγελο του Παιδιού
Γιατί οι Πρέσπες αναβαθμίζουν τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας
Γιατί οι Πρέσπες αναβαθμίζουν τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Φιάσκο το συλλαλητήριο των «Μακεδονομάχων»
Φιάσκο το συλλαλητήριο των «Μακεδονομάχων»
Αρέσει σε %d bloggers: