Βαριά πρόστιμα εξαιτίας των POS

Βαριά πρόστιμα εξαιτίας των POS

3 Shares

Βαριά πρόστιμα εξαιτίας των POS: Έλεγχοι και πρόστιμα από την ΓΓΕΚ για τις συσκευές POS, έλεγχοι και για μη τυποποιημένο ελαιόλαδο σε καταστήματα μαζικής εστίασης

Περισσότερους από 2.127 ελέγχους ανά την επικράτεια διενέργησαν έως τις 20.09.2018 τα κλιμάκια ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για τη κατοχή και χρήση του συστήματος POS.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 208.500 ευρώ σε επιχειρήσεις που αφορούν τους εξής κλάδους:

  • εστίαση-αναψυχή (631),
  • εμπορικές επιχειρήσεις (1025),
  • επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, όπως συνεργεία, κομμωτήρια, σχολές οδηγών, γυμναστήρια κλπ (249),
  • αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία (144)
  • και παντοπωλεία (78).
Πρόστιμα και για μη τυποποιημένο ελαιόλαδο σε καταστήματα μαζικής εστίασης

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των παραπάνω ελέγχων διαπιστώθηκαν 38 παραβάσεις σχετικά με τη διάθεση επιτραπέζιου τυποποιημένου ελαιόλαδου σε καταστήματα μαζικής εστίασης και το ύψος των σχετικών προστίμων που επιβλήθηκαν ανήλθε στο ποσό των 19.000 ευρώ.

Έλεγχοι και πρόστιμα για μη ύπαρξη τιμοκαταλόγου στη γλώσσα Braille

Τέλος, η επισημαίνει ότι οι υπεύθυνοι των καταστημάτων μαζικής εστίασης οφείλουν ήδη από τη δημοσίευση της σχετικής ΥΑ/91354/24.8.2017 του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, και σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 70, να εξασφαλίζουν τη πληροφόρηση ατόμων με αναπηρία επί του τηρούμενου τιμοκαταλόγου.

Επί παραδείγματι, θα πρέπει να υφίσταται στο χώρο του καταστήματος τιμοκατάλογος στη γλώσσα Braille για άτομα με σημαντικά προβλήματα όρασης. Ήδη η ΓΓΕΚ έχει δώσει εντολές για τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων.

Νέα μέτρα εξετάζονται για επιχειρήσεις και POS

Related Posts

Κόλπο για να καίει το κλιματιστικό λιγότερο
Κόλπο για να καίει το κλιματιστικό λιγότερο
Tips για οικονομία βενζίνης στις διακοπές
Tips για οικονομία βενζίνης στις διακοπές
Πόσο διαρκούν οι τροφές
Πόσο διαρκούν οι τροφές;
Τι δεν γνωρίζουμε για το καρπούζι
Τι δεν γνωρίζουμε για το καρπούζι;
Αρέσει σε %d bloggers: