Αυξημένες οι πωλήσεις ΙΧ αυτοκινήτων τον Νοέμβριο

0 Shares

Συνεχίζει η ανοδική πορεία στις πωλήσεις ΙΧ αυτοκινήτων, τι αγόρασαν οι Έλληνες τον Νοέμβριο;;;

Άνοδο κατέγραψε η ελληνική αγορά αυτοκινήτου τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, με το ίδιο ποσοστό (17,6%) που καταγράφηκε πτώση τον Οκτώβριο. Τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι οι ταξινομήσεις έφθασαν τις 5.859, έναντι 4.983 ένα χρόνο πριν.

Συνολικά, στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +6,4% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) “η πρόοδος στις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών από τις αρχές του έτους αιτιάζεται στις αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων προς επιχειρήσεις ενοικίασης, μακροχρόνιας μίσθωσης και επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ ακόμη και με αυτήν την πρόοδο η αγορά αυτοκινήτου βρίσκεται -73,2% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο της δεκαετίας 2000-2009”.

Πρώτη μάρκα για έναν ακόμη μήνα ήταν η Toyota, που κατέχει μερίδιο 11,2% της ελληνικής αγοράς. Ακολουθούν Volkswagen (8,8%), Nissan (8,7%), Opel (8,1%) και Peugeot (6,8%). Ακολουθούν Citroen, Mercedes, Fiat, Ford και Hyundai.

Το αυτοκίνητο που έχουν προτιμήσει οι περισσότεροι αγοραστές είναι το Toyota Yaris (4.309 πωλήσεις). Ακολουθούν τα Opel Corsa, VW Polo, Peugeot 208.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Συνεργείο αυτοκινήτων μόνο για γυναίκες
Συνεργείο αυτοκινήτων μόνο για γυναίκες
Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων
Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων
Τι να κάνετε αν πουλήσετε το smartphone σας
Τι να κάνετε αν πουλήσετε το smartphone σας;
Πόσα κυβικά τον έχεις
Πόσα κυβικά τον έχεις;
Αρέσει σε %d bloggers: