Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με ανοιχτή θέρμανση;

13 Shares

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με ανοιχτή θέρμανση; Έρευνα αποκαλύπτει ότι δεν συνιστάται να κοιμάστε με τη θέρμανση ανοιχτή

Το αιώνιο πρόβλημα όλων των ανθρώπων είναι πως θα βρουν λίγη δροσιά το καλοκαίρι και πως θα ζεσταθούν το χειμώνα.

Και ποιος δεν ξετρελαίνεται για την αίσθηση που δίνει ένα απαλό πάπλωμα, ένα κρύο πρωινό του χειμώνα, καθιστώντας το απίστευτα δύσκολο να σηκωθεί και να πάει για δουλειά!

Όσο και αν λατρεύετε την ζεστή αίσθηση που προσφέρει το καλοριφέρ δίπλα στο κρεβάτι σας το χειμώνα, μια έρευνα αποκαλύπτει πως αυτό δεν συνιστάται!

Μια έρευνα που διεξήχθη από την εταιρεία κρεβατιών, Slumberdown, διαπίστωσε ότι 46% των ανθρώπων που κοιμούνται με τη θέρμανση ανοιχτή δίπλα τους, το πρωί αισθάνονται άρρωστοι, ενώ το 37% αναφέρει ότι παρουσιάζει συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ξηροστομία και αφυδάτωσηΈνας στους πέντε ανθρώπους δήλωσε επίσης ότι ξυπνά κατά τη διάρκεια της νύχτας ιδρωμένος.

Ο καθηγητής Jason Ellis, ο οποίος είναι ειδικός ύπνου στην Slumberdown, δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι συχνά πηγαίνουν στο κρεβάτι τους νιώθοντας άνετα με τη θερμοκρασία, αλλά έτσι δεν επιτρέπουν τις φυσικές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του σώματος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την , ο ίδιος ανέφερε:

“Τα σώματά μας δουλεύουν πολύ κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, η θερμοκρασία του σώματος αλλάζει κατά τη διάρκεια της νύχτας και τείνουμε να κρυώνουμε όταν πλησιάζει η ώρα του ύπνου και στη συνέχεια να ζεσταινόμαστε φυσικά μέχρι το πρωί.

Ως εκ τούτου, πηγαίνουμε για ύπνο ζεστοί και χαλαροί, αλλά όπως δείχνουν οι έρευνες, ξυπνάμε ενοχλημένοι από τη ζέστη. Το κλειδί είναι να είστε άνετοι όταν πηγαίνετε στο κρεβάτι σας και να μένετε έτσι όλη τη νύχτα”.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι 51% των ανθρώπων δεν αλλάζει το πάπλωμα τους όταν κάνει πολύ κρύοαλλά το 70% δήλωσε ότι θα προτιμούσαν να το κάνουν αυτό παρά να αφήσουν τη θέρμανση αναμμένη.

Γιατί είναι σημαντικός ο αερισμός του σπιτιού;

Τι προσέχουμε όταν παραλαμβάνουμε πετρέλαιο θέρμανσης;

Related Posts

Χάρτης με τους μορφωμένους της Ευρώπης
Χάρτης με τους μορφωμένους της Ευρώπης
Ο παγκόσμιος χάρτης της πορνείας
Ο παγκόσμιος χάρτης της πορνείας
Έρχονται και γάμοι με ρομπότ το 2050
Έρχονται και γάμοι με ρομπότ το 2050
Έρχονται και ταινίες σεξ με robot
Έρχονται και ταινίες σεξ με robot;
Αρέσει σε %d bloggers: