4 απλές συμβουλές για να κάνετε οικονομία στη βενζίνη!

Όσο γρήγορα γεμίζει το ρεζερβουάρ άλλο τόσο γρήγορα αδειάζει, οπότε διαβάστε στην συνέχεια 4 απλές συμβουλές που μπορεί να κάνουν το ρεζερβουάρ σας να μην αδειάζει με την ταχύτητα του φωτός…

1. Γεμίστε το όχημά σας νωρίς το πρωί.

Γιατί η θερμοκρασία εδάφους είναι χαμηλή. Σ’ όλα τα πρατήρια βενζίνης οι δεξαμενές είναι υπόγειες. Άρα, όσο πιο κρύο είναι το έδαφος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του καυσίμου. Αν γεμίσετε απόγευμα, ή βράδυ, το λίτρο σας δεν θα είναι ακριβώς ένα λίτρο.

2. Όταν γεμίζετε ο ίδιος – ίδια σε self service – πρατήριο, μην βάζετε την αντλία στην υψηλή ταχύτητα.

Απ’ τις τρεις ταχύτητες/στάδια, – χαμηλό στάδιο, μεσαίο κι υψηλό,- το χαμηλό ελαχιστοποιεί τους ατμούς που δημιουργούνται απ’ την βενζίνη. Σ’ όλες οι μάνικες προκαλείται μια επιστροφή ατμού. Εάν γεμίζετε στο γρήγορο, ένα μέρος του καυσίμου, που πηγαίνει στο ρεζερβουάρ γίνεται ατμός βενζίνης. Αυτός ο ατμός απορροφάται επάνω, γυρίζει πίσω στην υπόγεια δεξαμενή του βενζινάδικου κι έτσι στην πραγματικότητα παραλαμβάνεται λιγότερο καύσιμο.

3. Ένα απ’ τα σημαντικότερα είναι να κάνετε ανεφοδιασμό, όταν το απόθεμα βενζίνης σας είναι περίπου στη μέση.

Διότι, όσο περισσότερο καύσιμο έχετε στο ρεζερβουάρ, τόσο λιγότερος αέρας υπάρχει στο διαθέσιμο χώρο του. Η βενζίνη εξατμίζεται γρηγορότερα απ’ ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

4. Εάν την ώρα που εισέρχεστε, δείτε ότι γίνεται ανεφοδιασμός του βενζινάδικου από βυτιοφόρο, μη γεμίζετε. Είναι πολύ πιθανό το καύσιμο να έχει ανακατευτεί.

Related Posts

Οι δασμοί Τραμπ φέρνουν και απώλειες θέσεων εργασίας
Οι δασμοί Τραμπ φέρνουν και απώλειες θέσεων εργασίας
Αντίμετρα της ΕΕ στους δασμούς των ΗΠΑ στα αυτοκίνητα
Αντίμετρα της ΕΕ στους δασμούς των ΗΠΑ στα αυτοκίνητα
Φαύλος κύκλος οι δασμοί στα αυτοκίνητα
Φαύλος κύκλος οι δασμοί στα αυτοκίνητα
Έκκληση BMW σε ΗΠΑ να μην επιβάλλουν δασμούς
Έκκληση BMW σε ΗΠΑ να μην επιβάλλουν δασμούς
Αρέσει σε %d bloggers: