0 Shares

Το καλοκαίρι, τα χιλιόμετρα που διανύουμε αυξάνονται εντυπωσιακά, οπότε είναι απαραίτητα τα tips για οικονομία βενζίνης

Είτε πρόκειται για μικρές αποδράσεις σε κοντινές παραλίες τα Σαββατοκύριακα, είτε για πιο μακρινά ταξίδια, το κοντέρ θα γράφει ασταμάτητα και το κόστος των διακοπών θα αυξηθεί κατακόρυφα.
Για την μείωση της κατανάλωση δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές ούτε μαγικά μηχανήματα. Υπάρχουν όμως μερικές βασικές συμβουλές που συνδυαστικά μπορούν να σας μειώσουν τα έξοδα καύσιμου μέχρι και 30%!

10Αλλάξτε λάδια.

Ακόμα και αν δεν έχει έρθει η ώρα της αλλαγής (αλλά είναι κοντά) τα καινούργια λιπαντικά βελτιώνουν την λειτουργία του κινητήρα, μειώνοντας τις τριβές και του επιτρέπουν να λειτουργεί πιο αποδοτικά και οικονομικά σε υψηλές θερμοκρασίες.

9Αλλάξτε φίλτρο αέρα.

Η αναπνοή του κινητήρα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την απόδοση και με την κατανάλωση. Ένα ήδη βρόμικο φίλτρο αέρα σε ένα νησί με σκόνη και άμμο, απλά θα χειροτερέψει την κατάσταση.

8Αλλάξτε τα μπουζί με καινούργια αν πλησιάζει η ώρα αντικατάστασης τους.

Η καύση θα είναι καλύτερη και η οικονομία άμεση.

7Φορτώστε σωστά το αυτοκίνητο για τις διακοπές.

Αντικείμενα δεμένα στην οροφή χωρίς να υπάρχει ειδική αεροδυναμική μπαγκαζιέρα, επιβαρύνουν σημαντικά την κατανάλωση αλλά επηρεάζουν και την ασφάλεια.

6Φουσκώστε τα ελαστικά με τη σωστή πίεση που ορίζει ο κατασκευαστής.

Κάτι ξέρουν στο εργοστάσιο… Τα ξεφούσκωτα ελαστικά αυξάνουν την κατανάλωση μέχρι και 10%

5Να είστε παρατηρητικοί.

Αν σε αρκετή απόσταση από εσάς βλέπετε να ανάβουν φρένα, μην συνεχίσετε με την ταχύτητα που έχετε. Αφήστε το πόδι από το γκάζι και επιτρέψτε στο αυτοκίνητο να επιβραδύνει μόνο. Έτσι μπορεί οι μπροστινοί να ξεκινήσουν και πάλι εν τω μεταξύ και εσείς να μην χρειαστεί να ακινητοποιηθείτε πλήρως και να γλιτώσετε την μεγάλη κατανάλωση του κινητήρα όταν ξεκινά από στάση.

4Μην κλείνετε τον κλιματισμό ανοίγοντας τα παράθυρα για οικονομία σε μεγάλες ταχύτητες.

Καταστρέφετε τόσο πολύ την αεροδυναμική του αυτοκινήτου που τελικά θα κάψετε περισσότερο καύσιμο συγκριτικά με τη λειτουργία του κλιματισμού με κλειστά παράθυρα.

3Σε πιο κλειστές διαδρομές με στροφές, αφήστε ικανή απόσταση από τον μπροστινό σας οδηγό.

Έτσι δεν θα χρειάζεται να φρενάρετε και να επιταχύνετε απότομα, αυξάνοντας τελικά την κατανάλωση.

2Οδηγείτε με ηρεμία.

Στην εθνική επιλέξτε την επιτρεπτή ταχύτητα 100-130 χ.α.ω. και μην κάνετε αναίτιες αυξομειώσεις. Ακολουθώντας αυτή και μόνο τη συμβουλή μπορείτε να εξοικονομήσετε 10% του καύσιμου.

1Προσπαθήστε να ανεφοδιάζεστε σε πρατήρια μέσα πόλεις γιατί είναι φθηνότερα αλλά και πιο ...ασφαλή όσον αφορά το καύσιμο λόγω μόνιμης πελατείας.

Οι έμποροι καυσίμων που λειτουργούν στα εξωτερικά όρια των πόλεων γνωρίζουν ότι φεύγοντας από τον ιστό με κατεύθυνση την εθνική οδό, ο οδηγός νιώθει την ανάγκη να ανεφοδιαστεί για ασφάλεια και οι τιμές είναι πάντα τσιμπημένες. Ειδικά οι κάτοχοι diesel που οι κινητήρες τους είναι πολύ πιο ευαίσθητοι σε νοθευμένο καύσιμο, πρέπει να προτιμάνε επίσημα κεντρικά πρατήρια γνωστών εταιριών. Φροντίστε γενικά να φουλάρετε το ντεπόζιτο ώστε να μην χρειάζεται να ανεφοδιάζεστε στη μέση του πουθενά!
Κράτα το

Related Posts

Επηρέασε η αύξηση του κατώτατου μισθού
Επηρέασε η αύξηση του κατώτατου μισθού;
Ο Μητσοτάκης άνοιξε την όρεξη στους εργοδότες
Ο Μητσοτάκης άνοιξε την όρεξη στους εργοδότες
Πότε χάνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων
Πότε χάνεται η ρύθμιση των 120 δόσεων;
Δείτε τα ΕΣΠΑ που τρέχουν τώρα
Δείτε τα ΕΣΠΑ που τρέχουν τώρα
Αρέσει σε %d bloggers: